BROJKE SE SROZALE, AMERIKANCI GUBE VERU U POBEDU KIJEVA: Šokantni rezultati, većina očekuje samo jedan epilog rata u Ukrajini!

Autor:

Vesti

26.02.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve manje Amerikanaca uvereno je da Ukrajina može pobediti Rusiju, pokazuju najnovije ankete.

BROJKE SE SROZALE, AMERIKANCI GUBE VERU U POBEDU KIJEVA: Šokantni rezultati, većina očekuje samo jedan epilog rata u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Prema podacima Rasmunsen Riports centra objavljenim u petak, svega 21 odsto ispitanika smatra da će Kijev izaći kao pobednik, a samo dva meseca ranije ta brojka iznosila je 32 odsto. 

Sa druge strane, procenat onih koji smatraju da će Rusija pobediti je 19 odsto, dok ogromna većina - 46 odsto, smatra da će ishod rata u Ukrajini biti nerešen.

Kako se navodi u objavljenoj anketi koju prenosi Raša tudej, podrška američkog slanju naoružanja u Kijev takođe je u rapidnom padu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

 

Prema anketi iz januara čak 48 odsto odraslih Amerikanaca smatralo je da Vašington treba da nastavi sa slanjem oružja Ukrajini, dok ta brojka sada iznosi 26 odsto.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, američki predsednik Džo Bajden nedavno je obelodanio da je američka vojska objavila ugovor od skoro milijardu dolara za povećanje proizvodnje artiljerijske municije kalibra 155 mm koju Ukrajina koristi u velikim količinama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading