NA STOLTENBERGOVO MESTO DOLAZI FON DER LAJEN? Predsednica Evropske komisije u procesu kandidovanja za mesto šefa NATO

Autor:

Svet

01.04.2023

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će aktuelni generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg, prema planu, okončati mandat u oktobru.

NA STOLTENBERGOVO MESTO DOLAZI FON DER LAJEN? Predsednica Evropske komisije u procesu kandidovanja za mesto šefa NATO

Foto: Tanjug/AP

Šefica EK Ursula fon der Lajen ozbiljno zabrinuta

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je u procesu kandidovanja za novog generalnog sekretara NATO saveza, piše britanski list “San”, pozivajući se na diplomatski izvor.

Brojne zemlje članice NATO-a sugerisale su da će Fon der Lajenova preuzeti čelnu političku funkciju u Alijansi u oktobru, navodi se u izveštaju.

Očekuje se da će aktuelni generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg, prema planu, okončati mandat u oktobru. On je na toj funkciji bio ukupno skoro devet godina.

“San”, koji se poziva na izvore iz Velike Britanije, navodi da će London verovatno staviti veto na Fon der Lajenovu, koja je bivši nemački ministar odbrane, zbog njenog lošeg radnog statusa na čelu nemačkih oružanih snaga.

Nemački list “Velt am zontag” objavio je da su španski premijer Pedro Sančez i britanski ministar odbrane Ben Volas među vodećim kandidatima za naslednika Stoltenberga, piše Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading