OTIŠLA IZ MANASTIRA I OTKRILA ŠTA MONAHINJE SMEJU DA NOSE ISPOD MANTIJE: Zbog rigoroznih pravila pet godina živela u strahu (VIDEO)

Autor:

Svet

09.03.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Svako ko hoće da ide u manastir dobija spisak stvari koje sme da spakuje.

OTIŠLA IZ MANASTIRA I OTKRILA ŠTA MONAHINJE SMEJU DA NOSE ISPOD MANTIJE: Zbog rigoroznih pravila pet godina živela u strahu (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Keri Ajlin iz Pensilvanije, SAD, 5 godina živela je kao monahinja, a kada je naputstila manastir rešila je da progovori o strogim pravilima kojih se monahinje moraju pridržavati.

Prema njenoj izjavi, bilo im je zabranjeno da koriste tampone. Nepoštovanje pravila bilo je povezano sa gnevom nadzornika.

 

@carrie_eileen_chuff Lots of people don’t realize the immense degree of variation and…innovation? 😅…that existed (and still exists in some cases, honestly!) in nuns’ habits. So I thought I’d have some fun and show you some! 😁 #catholic #catholictiktok #nunshabits #ratingthings #ratingnunshabits #exnun #formernun #formernunsoftiktok ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

 

Keri je ušla u manastir kao 18-godišnjakinja nakon preobraćenja. Nakon pet godina, odlučila je da ode. Nije mogla da se nosi sa strogim naredbama i pravilima. Zbog njih se osećala “skroz nesrećnom”.

Prema Keri, pravila su jasno opisivala kakvo donje rublje časne sestre mogu da nose. Svako ko hoće da ide u manastir dobija spisak stvari koje sme da spakuje.

Iako se donji veš nosi pod dugom i neprozirnom haljinom, žene moraju da vode računa da u manastir ponesu samo 7 pari "belih pamučnih gaćica". Što se tiče uslova za grudnjake, propisi kažu: "bez žice, bele ili boje kože".

Pored detaljnog opisa donjeg veša, postavljena su i pravila koju odeću monahinje treba da nosi pod mantijom. Keri je rekla da je u manastir morala da ponese braon čarape do kolena, bele majice, bele košulje dugih rukava i tamnobraon duge suknje.

 

 

Keri je svojim pratiocima na društvenim mrežama jasno stavila do znanja da se donji veš proveravao kako bi se uverilo da se monahinja pridržava pravila.

Kako se kontrolisalo donje rublje? Sestre su je detaljno pregledale u vešernici. U slučaju kršenja ovih restriktivnih pravila, nadzornik manastira je donosio odluku o kazni.

Keri je živela u strahu pet godina u manastiru. Plašila se da će slučajno prekršiti jedno od restriktivnih pravila i biti kažnjena za to. Čistoću monahinja su redovno proveravale. Proveravano je i da li poseduju "zabranjene predmete".

Žena je napustila manastir 2008. godine. Sada je srećno udata. Ima šestoro dece. On na svom TikToku redovno otkriva tajne onoga što se dešava iza zidina manastira, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading