ZAHAROVOJ KRENULA PARA NA UŠI ZBOG ODLUKE STEJT DEPARTMENTA: Pozvali svoje da napuste Rusiju - to je PROVOKACIJA!

Autor:

Svet

17.02.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je ambasada SAD u Rusiji pozvala svoje državljane, kao i lica sa dvojnim državljanstvom da se uzdrže od putovanja u Rusiju zbog „nepredviđenih posledica“ sukoba u Ukrajini.

ZAHAROVOJ KRENULA PARA NA UŠI ZBOG ODLUKE STEJT DEPARTMENTA: Pozvali svoje da napuste Rusiju - to je PROVOKACIJA!

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je preporuka američkog Stejt departmenta Amerikancima da napuste Rusiju zbog događaja u Ukrajini - provokacija.

- Još jedna američka provokacija povodom saopštenja Stejt departmenta upućenog američkim državljanima da se uzdrže od putovanja u Rusiju i Belorusiju i obrnuto – da napuste te zemlje ako se tamo nalaze. Sve te pretnje o opasnosti od hapšenja, o opasnosti da budu izloženi uznemiravanju, maltretiranju, iznudi ili pritvaranju, te da postoji mogućnost da vlasti o tome ne obaveste američku ambasadu tipične su za diskriminatorski tretman kojem su izloženi ruski državljani u SAD - izjavila je Zaharova.

Ranije je ambasada SAD u Rusiji pozvala svoje državljane, kao i lica sa dvojnim državljanstvom da se uzdrže od putovanja u Rusiju zbog „nepredviđenih posledica“ sukoba u Ukrajini, a one koji se nalaze u Rusiji da odmah napuste zemlju, prenosi Sputnjik.

Prema navodima ambasade, u Rusiji im mogu „uskratiti pristup konzularnoj pomoći SAD, mogu ih mobilisati, sprečiti ih da napuste Rusiju i/ili ih regrutovati u vojnu službu“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading