SPREČEN ATENTAT NA PREDSEDNIKA PRIDNJESTROVLJA! Osumnjičeni hteli da postave 8 kg eksploziva u automobil - SVE PRIZNALI!

Autor:

Svet

09.03.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za pripremu atentata je uhapšen.

SPREČEN ATENTAT NA PREDSEDNIKA PRIDNJESTROVLJA! Osumnjičeni hteli da postave 8 kg eksploziva u automobil - SVE PRIZNALI!

Foto: Wikipedia/president.gospmr.ru

Atentat na predsednika Pridnjestrovlja Vadima Krasnoseljskog po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine sprečen je, saopštilo je Ministarstvo državne bezbednosti te moldavske pokrajine.

Osumnjičeni za pripremu atentata je uhapšen.

- Ministarstvo državne bezbednosti saopštilo je da je sprečen teroristički napad. Po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), pripreman je zločin protiv jednog broja zvaničnika Pridnjestrovske Moldavske Republike. Osumnjičeni su privedeni i priznali (da su učestvovali u pripremi atentata) - navodi ministarstvo na svom sajtu.

Kako se navodi, pokrenut je krivični postupak.

Tužilaštvo Pridnjestrovlja je istaklo da je SBU planirao da postavi eksploziv u automobil u centru Tiraspolja. Land Rover je bio napunjen sa 8 kg eksploziva i drugih eksplozivnih sredstava.

Kako je naveo šef Ministarstva spoljnih poslova Vitalij Ignjatjev, vlasti Prijednjestrovlja obratiće se danas Ukrjaini kako bi dobili informacije o terorističkom napadu koji se priprema u Tiraspolju, prenosi Sputnjik.

 On je saopštio da su sredstva za teroristički napad u Tiraspolju proizvedena u Ukrajini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading