NAJMOĆNIJA ŽENA U SEVERNOJ KOREJI NA LISTI ZA ODSTREL: Zbog Kima će završiti kao i brat?

Autor:

Svet

18.02.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve češće pojavljivanje ćerke Kim Džong Una sugeriše da bi severnokorejski lider mogao da se otarasi sestre, koja bi trebalo da bude njegov naslednik.

NAJMOĆNIJA ŽENA U SEVERNOJ KOREJI NA LISTI ZA ODSTREL: Zbog Kima će završiti kao i brat?

Foto: Tanjug/AP

Sestra Kim Džong Una bi mogla biti u ozbiljnoj opasnosti s obzirom na njegovu sklonost da ubija svoje političke rivale, tvrde stručnjaci. Vest dolazi nakon niza pojavljivanja u javnosti Kimove ćerke Kim Ju Ae, sugerišući mnogim komentatorima Severne Koreje da je ona ta koja je favorizovana da ga nasledi.

Nekada moćna, sada se veruje da je njegova sestra Kim Jo Džong stavljena po strani nakon nove "izabrane". Postojanje Kim Ju Ae je, u očima mnogih, relativno nova stvar, jer je severnokorejska vlada to potvrdila tek u novembru 2022, piše Mondo.

Zanju se smatralo da je njegovo drugo dete, a igra sve istaknutiju ulogu u očima javnosti Severne Koreje, a državni mediji je nazivaju njegovim "najomiljenijim“ ili "poštovanim“ detetom.

Foto: Profimedia

Kim Džong Un sa ćerkom

Jo Džong koja je nekada bio primarna podrška Džong Unu, sada je razlog Kimove uznemirenosti budući da se može preporučiti kao njegov naslednik i zameniti ga na ovom mestu.

U razgovoru za Daily Beast, stručnjaci su objasnili kako je malo verovatno da će Kim jo Džong dobiti ulogu s obzirom na promenu. Dejvid Štraub, bivši visoki diplomata u američkoj ambasadi u Seulu, je izjavio: "Kim je ubio svog ujaka i svog polubrata. Kladim se da su svi u Kimovom klanu obeleženi, možda posebno Jo Džong", rekao je Štraub.

Kim Jo Džong ima sreće što nije mrtva kao Kimov ujak, tvrde diplomate, piše Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading