ŠOLCOVO PRAVDANJE NAKON SLANJA TENKOVA UKRAJINI: Nemačka je PRIMORANA da prekrši pravila, ovo je ispravna odluka!

Autor:

Svet

25.01.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolc je upozorio da bi članice NATO trebalo da budu oprezne kako ne bi eskalirale konflikt.

ŠOLCOVO PRAVDANJE NAKON SLANJA TENKOVA UKRAJINI: Nemačka je PRIMORANA da prekrši pravila, ovo je ispravna odluka!

Foto: Tanjug/AP

Nakon zvanične odluke Nemačke da pošalje tenkove "Leopard 2" Ukrajini i da dozvoli drugim zemljama da urade isto, kancelar Olaf Šolc danas se obratio u parlamentu i rekao da je naoružavanje Ukrajine u saradnji sa partnerima "ispravna odluka".

- Razlog zbog kojeg se suočavamo s ovim izazovima je užasan agresivni rat protiv Ukrajine. Radi se o strašnom ratu koji je doveo u pitanje principe oko kojih se slaže cela Evropa - rekao je Šolc i dodao da je zbog toga Nemačka primorana da prekrši pravila kojih se držala decenijama, pa će prvi put nakon Drugog svetskog rata nemački tenkovi učestvovati u nekom ratu u Evropi, prenosi Index.

Šolc je, međutim, upozorio da bi članice NATO trebalo da budu oprezne kako ne bi eskalirale konflikt.

- Imamo rat u Evropi, ne tako daleko od nas. Jedna stvar mora biti jasna - uradićemo sve što je potrebno i što je moguće kako bismo podržali Ukrajinu, ali u isto vreme moramo osigurati da nema eskalacije rata u sukoba Rusije i NATO - kazao je Šolc.

Kancelar se potom obratio građanima Nemačke koji su, kako je naveo, zabrinuti zbog slanja nemačkih tenkova Ukrajini, prenose Agencije.

Postoje mnogi građani koji su zabrinuti zbog ove odluke i njih molim da nam veruju, da veruju vladi. Nastavićemo da radimo na međunarodnom nivou. Omogućili smo ovu podršku bez rizika eskalacije sukoba u pogrešnom smeru, rekao je Šolc i dodao da je ispravna odluka da Nemačka ne ide sama sa ovakom odlukom, nego u bliskoj saradnji sa partnerima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Džonko

25.01.2023 19:26

Ne talasaj mnogo, jedva ste vi Nemci čekali ovo zajedno sa ostatkom Evrope. To se vidi po neverovatnoj mržnji uperene prema ruskom narodu a svesni ste da je ovo početak kraja Drugog svetskog rata je ste sa svim ovim pokazaji da nacizam nije poražen jer dte ga vi u Evropi vaskrsli kroz Ukrajinu... To je potvrdila Angela Merkel...