MILIJARDE EVRA LEŽE NA JEDNOM MESTU! Lovci na blago tragaju za misterioznom nacističkom mapom, OVI simboli su na njoj!

Autor:

Svet

06.01.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pokušavali su nekoliko puta da otkriju gde se nalazi blago, ali neuspešno.

MILIJARDE EVRA LEŽE NA JEDNOM MESTU! Lovci na blago tragaju za misterioznom nacističkom mapom, OVI simboli su na njoj!

Foto: pixabay.com

Stara nacistička mapa koja navodno označava mesto gde su nemački vojnici tokom Drugog svetskog rata sakrili blago koje vredi milione evra ove nedelje raspalila je maštu mnogih amaterskih tragača u Holandiji.

Ruralni Omeren na istoku Holandije je tako postao mesto okupljanja lovaca na blago koji neumorno pretražuju teren uz pomoć detektora za metal i ašova, prenosi Tanjug.

- Svuda vidim grupe ljudi sa metalnim detektorima, a vesti o blagu su i mene naterale da krenem u potragu. Malo je verovatno da je blago ovde i posle 70 godina, ali želim da pokušam - rekao je meštanin Omerena Jan Hanzen.

Ne znaju sa sigurnošću da li je blago postojalo

Holandski narodni arhiv je 3. januara objavio mapu koja navodno prikazuje mesto gde su nacistički vojnici sakrili četiri velika sanduka sa dijamantima, rubinima, zlatom, srebrom i nakitom koje su opljačkali u avgustu 1944. godine.

Mapa je zaplenjena od nemačkog vojnika nedugo posle Drugog svetskog rata, a objavljena je nakon 75 godina kada je sa nje skinuta oznaka tajnosti.

- Ne znamo sigurno da li je blago postojalo. Holandski narodni arhiv je mnogo puta proveravao ovu priču i smatramo da je verodostojna. Pokušavali smo nekoliko puta da pronađemo blago još 1947. godine, ali nikada u tome nismo uspeli - izjavila je portparolka Holandskog narodnog arhiva Ane-Marike Samson.

Bivši gradonačelnik Omerena Klas Tames konstatuje da "mapa sa tri drveta i crvenim krstom koji označava mesto gde je zakopano blago", raspaljuje maštu mnogih, ali da potraga svakako neće biti laka.

- Potraga neće biti laka, ali nećemo odustati - izjavljuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading