UHAPŠEN VOJNI PILOT ZBOG POMAGANJA KINEZIMA! Nezakonito im držao ''vojnu obuku'', za to je primio OZBILJNU sumu novca (FOTO)

Autor:

Svet

03.01.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki vojni pilot optužen zbog obučavanja kineskih pilota za kršenje američkog embarga na naoružanje!

UHAPŠEN VOJNI PILOT ZBOG POMAGANJA KINEZIMA! Nezakonito im držao ''vojnu obuku'', za to je primio OZBILJNU sumu novca (FOTO)

Foto: printscreen

SAD su optužile bivšeg pilota američkih marinaca Daniela Dugana da je kineskim pilotima nezakonito držao “vojnu obuku” i da je primio više od 100.000 dolara da ih nauči kako da slete na nosače aviona, prenosi Gardijan.

U optužnici, podignutoj u američkom okrugu Kolumbija, navodi se da je naturalizovani Australijanac primio 12 uplata od 9.900 dolara ili 9.500 dolara, a u priznanicama je navedeno da je osnov "trening u cilju ličnog razvoja".

Navodi se da je plaćanja vršila neimenovana kompanija sa sedištem u Kini koja , prema američkoj vladi, "nabavlja vojnu opremu i tehničke podatke za vladu i vojsku NR Kine".

Veteran-pilot borbenog aviona navodno je "držao vojnu obuku pilotima NRK" kroz južnoafričku školu leta u tri navrata 2010. i 2012. dok je još bio američki državljanin, prema optužnici.

Dugan je takođe optužen za obučavanje kineskih pilota kako sleteti na nosače aviona, ocenjivanje kineskih vojnih pilota pripravnika i pružanje vazduhoplovnih usluga u Kini, a sve bez potrebnog odobrenja američkog Stejt departmenta.

Bivši američki pilot, sada australijski državljanin, uhapšen je u svom domu u Novom Južnom Velsu u oktobru, a optužen je, između ostalog zbog obučavanja kineskih pilota za kršenje američkog embarga na naoružanje, navodi britanski list.

Bonus video:

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading