JEZA! Rusi brutalno napali Ukrajince: Najmanje petoro mrtvih, teško ranjena devojčica (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

24.12.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage sinoć su žestoko napale region Herson na jugu Ukrajine, koji je nedavno delimično oslobođen, objavio je guverner Hersonske oblasti.

JEZA! Rusi brutalno napali Ukrajince: Najmanje petoro mrtvih, teško ranjena devojčica (FOTO, VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen

U napadima izvedenima dan uoči Badnjeg dana ruske snage su ubile petero civila i povredile 20, među kojima je i šestogodišnja devojčica.

Jaroslav Januševič, guverner Hersonske oblasti, objavio je da je devojčica teško povređena u ruskom napadu i prebačena je u bolnicu. Njeno stanje je ozbiljno. Ruske snage su navodno napale oslobođene delove Hersonske oblasti 74 puta artiljerijom, minobacačima i tenkovima, naveo je.

 

 

O napadima se danas oglasio i Kirilo Timošenko, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji ih je opisao kao "činove terorizma". Nedugo zatim na svom Telegram kanalu oglasio se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri verodostojnost snimka.

- Ovde se ne radi o vojnim metama. Ovde se radi o ubijanju zbog zastrašivanja, ali i zadovoljstva - napisao je on, prenosi Index.

 

 

Podsetimo, ukrajinske snage nedavno su oslobodile zapadni deo Hersona oblasti. Oslobođen je celi deo te regije smešten zapadno od reke Dnjipar, što uključuje i grad Herson, koji je pod ruskom okupacijom bio gotovo devet meseci.

Oslobođenje grada Hersona bilo je posebno značajno jer se radilo o jedinom glavnom gradu neke ukrajinske regije koji je bio pod okupacijom ruskih snaga.

Od povlačenja na istočnu obalu reke Dnjipar, ruske snage neumorno granatiraju oslobođene delove Hersonske oblasti, navodno ubijaju civile i uništavaju energetsku infrastrukturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sini

24.12.2022 13:56

Z Z,DAVAJ DAVAJ