ŠTA SE DEŠAVA SA PUTINOM?! Hitno promenjen plan lidera Rusije, sve otkazano!

Autor:

Svet

23.12.2022

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je iznenada otkazao odlazak u fabriku tenkova u poslednjem trenutku i time dodatno podstakao spekulacije da se ili krije ili da je bolestan.

ŠTA SE DEŠAVA SA PUTINOM?! Hitno promenjen plan lidera Rusije, sve otkazano!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin je iznenada prekinuo posetu iako je obezbeđenje bilo na mestu i kada je njegova limuzina prebačena u grad Nižnji Tagil zajedno sa njegovom pratnjom, navodi britanski San.

Još uvek nije naveden razlog, ali dolazi nakon što je otkazao svoje obraćanje, svoju godišnju hokejašku utakmicu i konferenciju za štampu na kraju godine.

Sneg je prvi put očišćen na ulicama ove zime uoči Putinove posete.

Lokalni stanovnici kažu da je Putin trebalo da nadgleda povećanu proizvodnju tenkova za rat u Ukrajini.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Uralski medij E1 rekao je da su tri izvora potvrdila njegovo iznenadno otkazivanje u poslednjem trenutku.

Očekivalo se da će Putin odleteti u regionalnu prestonicu Jekaterinburg pre posete industrijskom Nižnjem Tagilu.

Iznenadno otkazivanje podstiče spekulacije o njegovim zdravstvenim problemima, uočenim bezbednosnim pretnjama i njegovim naporima da izbegne nadzor nad ratom.

Grad se "danima pripremao" za njegov dolazak.

Biće ubijen ako izgubi u ratu?

Inače, veruje se da je mislio da je mogao da pobedi u ratu u Ukrajini za nekoliko dana, ali je borba otegla i završila dugom, krvavom bitkom u rovovima.

Napredak Rusije je odbijen hrabrim naporom herojskih Ukrajinaca, koji su podržani podrškom Zapada, a sada se veruje da je njegova budućnost vezana za uspeh ili neuspeh njegove invazije.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Putin je upozoren da bi mogao da se suoči sa unutrašnjim ustankom ako ne uspe da postigne nešto u Ukrajini.

To je posledica tvrdnji visokih ukrajinskih ličnosti da se Putin plaši da će biti ubijen ako izgubi rat u Ukrajini, pa tako i da se „bori za svoj život“.

Putin je bolestan?

Tajni ruski špijunski dokumenti koje je otkrio britanski San pokazali su strah za zdravlje Vladimira Putina.

Poslednjih dana je njegovo zdravlje predmet spekulacija, uočena je trzavica, nestabilanost na nogama i povremen gubitak daha.

Pretpostavlja se da bi mogao da pati od raka stomaka ili možda čak i od Parkinsonove bolesti.

On je ranije ove godine viđen kako drži debelo ćebe dok je gledao paradu, a prošle nedelje je viđen kako se njiše i mrmlja dok je pričao sa čašom šampanjca.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Bezbednost je bila visoka na moskovskim aerodromima, a letovi za Ural su verovatno bili povezani sa njegovim putovanjem.

Njegova flota predsedničkih automobila Aurus je viđena kako se sprema da bude premeštena iz Jekaterinburga, rekli su posmatrači.

Tvrdi se i da su vozila ranije dovezena u grad za očekivanu posetu Nižnjem Tagilu.

U fabrici koja sada koristi zatvorsku radnu snagu da poveća proizvodnju tenkova i bacača plamena je u podne rečeno da je Putin otkazao.

- Putevi duž rute koju je predložio predsednik su očišćeni od snega sve do asfalta. Vozačima koji uče bili su zabranjeni da izlaze na ulice, a čak je i otkazano kićenje božićne jelke u okrugu Džeržinski, gde bi, kako je planirano, pregledao radionice Uralvagonzavoda - pisalo je u jendom izveštaju.

Ranije je E1 citirao jednog meštana: „Oni čiste, pa čak i odnose sneg, nešto neverovatno. Jutros sam prošao pored, čak su očistili sve na ivičnjacima, sneg se uklanja sa travnjaka."

Izdanje je izvestilo o „merama bezbednosti bez presedana“ u gradu uoči očekivane Putinove posete.

- Registarski službenici će proveriti sve koji imaju registrovano oružje, to će biti najveći fokus. Posebna pažnja je posvećena bivšim snajperistima i saperima, onima koji su se bavili eksplozivom, kao i starosedeocima Ukrajine. Gledaće da li imaju oružje i u kakvom stanju, gde rade i sa kim žive, kao i svoje psihičko stanje. Doći će sa pregledom i do stanara čiji prozori gledaju na predviđenu trasu kolone. -

Pre dva meseca Putinov saveznik Dmitrij Medvedev posetio je fabriku i „vikao na izvršnog direktora fabrike Vladimira Roščupkina” preteći krivičnim slučajem ako se proizvodnja tenkova ne poveća za rat, saopšteno je.

Mesec dana kasnije lokalni osuđeni kriminalci su pušteni na rad u fabriku.

Ministar odbrane Sergej Šojgu trebalo je da zasadi u avgustu u jadnom pokušaju da poveća proizvodnju.

Putin je juče bio na nogama 49 minuta i slušao pitanja novinara, ukazujući da nema zdravstvenih problema u vreme kada su njegovi zvaničnici pogođeni gripom.

Pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov rekao je da Putinov put u Podjom nije bio najavljen, niti planiran u njegovom rasporedu, pa ga „nije trebalo očekivati“.

Međutim, tome su protivrečili lokalni zvaničnici koji su to očigledno očekivali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading