OMAŠKA ILI NAMERA?! Putin je ovu reč upotrebio samo jednom u 10 meseci, UPALJENI ALARMI U VAŠINGTONU!

Autor:

Svet

23.12.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne(očekivano) od šefa Kremlja.

OMAŠKA ILI NAMERA?! Putin je ovu reč upotrebio samo jednom u 10 meseci, UPALJENI ALARMI U VAŠINGTONU!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin po prvi put posle 10 meseci pomenuo je reč "rat" za konflikt u Ukrajini koji traje 10 meseci.

Izrazom rat, kako se navodi na portalu CNN, Putin je zamenio ono što je Moskva od 24. februara karakterisala kao "specijalnu vojnu operaciju".

Foto: Tanjug/AP/youtube.com

 

- Naš cilj nije da produžimo ovaj sukob, naprotiv, naš cilj je da okončamo ovaj rat - rekao je Putin obraćajući se novinarima nakon sastanka državnog Saveta za mlade.

Šef Kremlja se zbog tih reči našao na udaru kritika s obzirom na to da je u Rusiji sve do nedavno bilo zabranjeno koristiti reč "rat" umesto specijalne vojne informacije i zbog čega su, kako navodi CNN, hiljade ljudi osuđene.

Kako je za CNN rekao neimenovani američki zvaničnik, procena u Vašingtonu je bila da se radi o lapsusu, ali da će u narednim danima pažljivo analizirati izjave koje dolaze od zvaničnika iz Kremlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading