ŠTAB "VAGNERA" UNIŠTEN ZBOG SLIKE NA INTERNETU! Procurili svi detalji - Otkriveno kako je stradalo uporište ruske paravojske!

Autor:

Svet

15.12.2022

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci pratili Telegram nalog Pavela Prigožina, sina Jevgenija Prigožina, šefa privatne vojne formacije koja Kremlju pomaže u ruskoj agresiji, i tako našli lokaciju plaćenika.

ŠTAB "VAGNERA" UNIŠTEN ZBOG SLIKE NA INTERNETU! Procurili svi detalji - Otkriveno kako je stradalo uporište ruske paravojske!

Foto: www.profimedia.rs

Britanski list Dejli mejl objavio je da je uporište "Vagner grupe", koje se nalazilo u gradu Kadijivka u Luganskoj oblasti, uništeno ukrajinskim raketama ispaljenih iz HIMARS sistema zahvaljujući Pavelu Prigožinu, sinu Jevgenija Prigožina, šefa ove privatne vojne formacije koja Kremlju pomaže u ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Mlađi Prigožin je na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju u vojnoj uniformi ispred pansiona "Žadanova", gde su se nalazili plaćenici.

Pošto su ukrajinske obaveštajne službe očigledno pratile njegov nalog na Telegramu, nekoliko dana njegovog odlaska odatle raketirali su taj objekat, a veruje se da je u napadu u subotu poginulo 18 ruskih vojnika i 50 njih ranjeno.

Republika

Foto: Profimedia

 

Ovo je drugi put da su za  pogibiju pripadnika ove paravojske odgovorni ljudi iz njihovih redova pošto je štab "Vagnera" na drugoj lokaciji u Donbasu raznet u vazduh u avgustu nakon što je ruski ratni propagandista Sergej Sreda na internetu objavio fotografiju s tog mesta.

Serhij Gajdaj, guverner Luganske oblasti u egzilu, potvrdio je ukrajinskoj televiziji da je objekat u Kadijivki pogođen dok su u njemu bili smešteni ruski plaćenici.

- Imali su mali prasak baš tamo gde se nalazio "Vagnerov" štab. Ogroman broj onih koji su tamo bili su poginuli - rekao je Gajdaj.

Proruske vlasti te oblasti takođe su potvrdile da se ukrajinski udar na pansion u Kadijivki desio, ali tvrde da u njemu nije bilo nikog.

Republika

Foto: Printscreen YT/CBS news

 

Kremlj: Američki PVO sistem "Patriot" biće legitimna meta

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je juče da će američki raketni sistem protivvazdušne odbrane (PVO) "Patriot" biti legitimna meta ruskih snaga ukoliko SAD isporuče to oružje u okviru vojne pomoći Kijevu.

CNN je ranije preneo, pozivajući se na izjave dva američka zvaničnika i visokog zvaničnika administracije predsednika Džoa Bajdena, da Vašington dovršava pripreme za slanje "Patriota" u Ukrajinu i da bi detalji isporuke mogli da budu objavljeni već ove nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

22.12.2022 16:26

DOKAZA NIGDE O TOME SLUCAJU,NOVINARI SAMO DA PISU KAKO ZAPAD DIRIGIRA...