SVESNI SMO ŠTA JE NUKLEARNO ORUŽJE: Putin poručio - vojna operacija je dug proces, ali nove teritorije su značajne za Rusiju!

Autor:

Svet

07.12.2022

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin kaže da bi ruski rat u Ukrajini mogao da bude 'dugoročan proces'.

SVESNI SMO ŠTA JE NUKLEARNO ORUŽJE: Putin poručio - vojna operacija je dug proces, ali nove teritorije su značajne za Rusiju!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, rat u Ukrajini

Rusija je bila primorana da napusti neke od  "aneksiranih" teritorija, posebno bežeći iz grada Hersona prošlog meseca zbog sveobuhvatnog ukrajinskog kontranapada.

Rusija sada redovno granatira grad Herson sa druge strane reke Dnjepar, zapravo napadajući ono što smatra sopstvenom teritorijom.

Ministar inostranih poslova Sergej Lavrov branio je tu taktiku prošle nedelje rekavši da su Rusi takođe granatirala Staljingrad tokom Drugog svetskog rata.

Republika

Foto: printscreen

Sergej Lavrov

U izjavi datoj u sredu, Putin je porekao da njegova administracija planira još jednu rundu masovne mobilizacije. On je utvrdio da je od 300.000 mobilisanih Rusa samo polovina poslata u zonu sukoba, dok su ostali još uvek na poligonima za obuku.

Putin je neke svoje izjave posvetio pitanjima o potencijalu za nuklearni rat, za koji je rekao da je sve verovatniji zbog sukoba sa zapadom.

- Ta pretnja se povećava, ne mogu to da poreknem - rekao je Putin odgovarajući na pitanje i dodao da Rusija prvo neće koristiti to oružje.

- Nismo poludeli, svesni smo šta je nuklearno oružje. Mi imamo ta sredstva, a ona su naprednija i modernija od onih u bilo kojoj drugoj nuklearnoj zemlji. Od danas, ovo je očigledna činjenica.

- Nećemo mahati tim oružjem kao brijač, trčeći po svetu, ali naravno delujemo sa razumevanjem da postoje.

Po njegovim rečima, specijalna vojna operacija je možda i dug proces, ali pojava novih teritorija je značajan rezultat za Rusiju - Azovsko more je postalo njeno unutrašnje more.

- Šta ima da se krije. Azovsko more je postalo unutrašnje more Ruske Federacije. To su ozbiljne stvari. Još se Petar Veliki borio da dođe do Azovskog mora - rekao je on.

Predsednik Rusije je istakao da su najvažniji ljudi koji žive na tim prostorima.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading