LEKARI SE SLEDILI TOKOM OPERACIJE: Izvadili braon silikone u kojima je plutalo nešto jezivo

Autor:

Svet

06.12.2022

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) nedavno je objavila javno upozorenje da su retki tipovi raka povezani sa operacijama implantacije dojke.

LEKARI SE SLEDILI TOKOM OPERACIJE: Izvadili braon silikone u kojima je plutalo nešto jezivo

Foto: Izvor: Unsplash/ Akram Huseyn

Operacija, medicinska hirurška intervencija

Ugradnja silikona u grudi danas je jedna od najčešćih estetskih operacija. Devojke širom sveta ih imaju, a malo ko zna kakve komplikacije i negativne posledice mogu da izazovu.

Poučena svojim iskustvom, na to je apelovala i Melisa Lima. Ona je silikone prvi put ugradila 2002. godine, a od tada je čitavu deceniju osećala ozbiljne simptome. Objasnila je da je bila u depresiji, imala je ozbiljne bolove u zglobovima i “neobjašnjivu upalu”.

Ona je u videu na TikTok-u objasnila da ju je neuspešna operacija implantata dovela do toga da se suoči sa autoimunom bolešću, čija se dijagnoza odmah promenila nakon što je implant uklonjen. Podelila je fotografije otečenog lica, ističući da je godinama tražila odgovore od lekara, da bi na kraju odustala. Kao samohrana majka, objasnila je da nije mogla da ustane iz kreveta i pripremi obrok za sinove.

– Često sam se pitala da li bi im zapravo bilo bolje bez mene. Silikoni su bili tako blizu da me ubiju. Nisam ustajala iz kreveta – rekla je Melisa kojoj je dijagnostikovan Hašimoto, hronično autoimuno oboljenje štitne žlezde.

Nakon desetogodišnje borbe sa simptomima, Melisa je odlučila da ukloni implante, a sami lekari bili su zgroženi “prljavštinom koja se nalazila u njenom telu”. Nakon uklanjanja implantata, Lima je rekla da su se njeno “lice i oči vratili u normalno stanje za samo nekoliko sati”. Inače silikoni su bili bran boje i izgledalo je da nešto pluta u njima.

– Još uvek moram da uzimam lekove za Hašimoto i imam bolove u zglobovima u kukovima. Skoro sve se vratilo u normalu. Živa sam na svu sreću i izuzetno srećna što mogu da se vratim svom normalnom životu. Većina ljudi preporučuje da se silikoni menjaju svakih 10 godina, a razlog za to je što stopa rizika za bolesti raste nakon svake godine. Ako ih ne zamenite, trebalo bi da posetite svog hirurga i uradite ultrazvuk ili magnetnu rezonancu – upozorila je Melisa i dodala da se svakodnevno suočava sa sličnim iskustvima.

– Osećala sam da je moja dužnost da podelim i to je jedini razlog zašto sam to uradila. Dobijam mnogo poruka od žena koje su mi napisale da prolaze kroz istu stvar. Čuvajte se i pazite na simptome koji uključuju ekstremni umor, bol u zglobovima i mišićima, debljanje, upale, zujanje u ušima, probleme sa vidom. Doktor koji je izvadio silikone mi je bukvalno spasio život! – rekla je Melisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading