IRAN ĆE NAPASTI KATAR I SVETSKO PRVENSTVO?! Dramatično upozorenje izraelskog obaveštajca: KAŽEM VAM, UDARIĆE!

Autor:

Svet

22.11.2022

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran bi mogao da izvede napad na Katar dok traje Svetsko prvenstvo u fudbalu, smatra šef obaveštajne službe Izraelskih odbrambenih snaga Aharon Haliva.

IRAN ĆE NAPASTI KATAR I SVETSKO PRVENSTVO?! Dramatično upozorenje izraelskog obaveštajca: KAŽEM VAM, UDARIĆE!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Kako prenosi Foks njuz, izraelski obaveštajac o tome je govorio na konferenciji Instituta za nacionalne studije u Tel Avivu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, Iran bi na takav korak mogao da se odluči u znak odmazde zbog protesta koji nedeljama potresaju tu zemlju, pošto je Teheran uveren da iza gneva naroda stoje strane obaveštajne službe.

- Jedina stvar koja ih sprečava je reakcija Katara - konstatovao je izraelski obaveštajac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U Iranu je, podsetimo, talas masovnih demonstracija pokrenut nakon što je u bolnici u Teheranu pod sumnjivim okolnostima umrla 22-godišnja Maša Amini, prethodno uhapšena od religiozne moralne policije iranske vlade jer nije nosila hidžab u skladu sa standardima u toj zemlji.

To je izazvalo gnev i ogorčenje širom Irana, a protesti su u međuvremenu dobili na snazi, toliko da su u pojedinim Zapadnim medijima proglašeni novom "iranskom revolucijom", najvećom posle 1979. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako naglašava izraelski šef obaveštajaca, kako raste unutrašnji pritisak na vladu Irana, tako raste i mogućnost da Teheran sprovede napad na Katar i to u vreme dok se odigrava Svetsko prvenstvo.

- Svetsko prvenstvo je ugroženo. Možemo očekivati agresivne poteze Irana u regionu i celom svetu. Iran je pod pritiskom, a to može dovesti do agresivnih reakcija. Kažem vam da oni sada razmišljaju o tome da udare i na Svetsko prvenstvo u Kataru - ponovio je Haliva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading