POLJACI NEĆE DA ČUJU ZA RUSE! Ne dozvoljavaju im ulazak u državu ni na zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a!

Autor:

Svet

16.11.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov izjavio je da je reč o grubom kršenju Deklaracije iz Tbilisija.

POLJACI NEĆE DA ČUJU ZA RUSE! Ne dozvoljavaju im ulazak u državu ni na zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a!

Foto: Printskrin/youtube

Ruskim parlamentarcima odbijene su vize za učešće na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a, koje će biti održano u Varšavi od 24. do 26. novembra, izjavio je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov.

- Dobili smo nečuven odgovor šefice poljske delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, gospođe Bartoš, koja kaže da ne vidi nikakvu mogućnost za učešće predstavnika Rusije i Belorusije na sastanku u Varšavi. Ona je takođe izjavila da bi prijem naših predstavnika na jesenje zasedanje prekršio princip solidarnosti sa Ukrajinom - rekao je političar koji predvodi senatorski deo delegacije na sastanku Federacije Saveta.

Džabarov je naglasio da je ovo još jedno grubo kršenje Deklaracije iz Tbilisija PS OEBS-a iz 2016. godine, koja predviđa da države učesnice treba da imaju nesmetan pristup svim događajima OEBS-a.

Podsećamo da ovo nije prvo kršenje pomenute deklaracije. Prošlog leta je Velika Britanija odbila vize ruskim političarima za učešće na godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a, koje je održano 2-6. jula u Birmingemu.

Prema rečima šefa ruske delegacije Petra Tolstoja, "dijalog sa Parlamentarnom skupštinom OEBS-a i razgovor o bezbednosti i saradnji će se obnoviti, ali pod drugim uslovima i nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Monika

17.11.2022 16:20

E ovako je Srbija trebala da zabrani dolazak političarima Nato zemalja - do daljnjeg