MASK UKIDA CENZURU NA TVITERU: Svi će biti oslobođeni iz Tviterovog zatvora!

Autor:

Svet

29.10.2022

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask je preuzeo Tviter u četvrtak i najavio niz promena.

MASK UKIDA CENZURU NA TVITERU: Svi će biti oslobođeni iz Tviterovog zatvora!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask ponovo izazvao brojne reakcije na Tviteru

Akvizicija Tvitera od strane Ilona Maska je počela pompenzno, jer milijarder ima za cilj da platformu društvenih medija učini slobodnom za sve korisnike.

- Ptica je oslobođena - napisao je na Tviteru nakon što je u četvrtak završio kupovinu vrednu 44 milijarde dolara. Mask je više puta naglašavao da je njegov cilj bio da ojača slobodu govora i da radi na „otključavanju izuzetnog potencijala“ Tvitera.

Svako ko je suspendovan iz manjih i sumnjivih razloga biće oslobođen Tviter zatvora - istakao je u petak uveče.

 

 

Ali nije rekao tačno kada bi suspendovani nalozi mogli biti vraćeni.

Izvršni direktor Tesle je predložio da će preispitati Tviterov pristup moderiranju sadržaja i trajnim zabranama, kao i ograničavanju broja botova na platformi.

- Komedija je sada legalna na Tviteru - napisao je u petak i samoproglašeni „apsolutista slobode govora“.

 

 

Preuzimanje je izazvalo diskusiju među korisnicima o tome kako će platforma izgledati pod Maskovim vođstvom.

Mnogi konzervativci i drugi zagovornici slobode govora pozvali su Maska da vrati naloge koji pripadaju istaknutim ličnostima koje su suspendovane poslednjih godina zbog kršenja Tviter pravila.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Međutim, Mask je u petak izjavio da neće biti „nikakvih značajnih odluka o sadržaju ili vraćanja naloga“ pre nego što se formira „veće za moderiranje sadržaja sa veoma različitim gledištima“ koje će savetovati te odluke.

Kao odgovor na Muskovo preuzimanje Tvitera, komesar Evropske unije za unutrašnje tržište je tvitovao: „U Evropi će ptica leteti po našim pravilima".

 

 

Njegovi komentari sugerišu da će evropski regulatori zauzeti oštar stav protiv bilo kakvog popuštanja politike Tvitera.

Mask vratio Kanje Vesta

Kanje Vest se vratio na Tviter nakon što je taj sajt preuzeo "prijatelj" Ilon Mask.

Kontroverznom reperu je ranije zabranjen pristup društvenoj mreži nakon niza bizarnih onlajn napada i gnusnih rasističkih poruka.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Kanje Vest

Bio je osuđen zbog grubog antisemitskog tvita usred niza čudnih postova koje je takođe podelio na njegovom Instagram nalogu, gde je takođe bio „ograničen“.

Meta, koja je vlasnik Instagrama, potvrdila je za Miror da su "izbrisali sadržaj sa njegovog naloga" zbog kršenja politike. Takođe su postavili ograničenje na njegov nalog.

Ali sada se vratio na Tviter, samo dan nakon što je najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask preuzeo vlasništvo nad popularnom mrežom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tviter

- Razgovarali smo danas i izrazio sam zabrinutost zbog njegovog nedavnog tvita, za koji mislim da ga je primio k srcu - napisao je Mask na Tviteru.

Činilo se da 'razgovor' nije učinio mnogo jer je Kanje nastavio sa svojim kontroverznim potezima na društvenim mrežama ovog meseca, uključujući tvitove za svojih 30 miliona pratilaca.

Kanje do sada nipta nije tvitovao sa ponovo aktiviranog naloga, ali su prethodne poruke i dalje dostupne – uključujući retvit Ilonove poruke „dobrodošao nazad“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading