VELIKA POBEDA ZELENE SALATE! Dobili smo odgovor na goruće pitanje, drama u foto finišu! (VIDEO)

Autor:

Svet

20.10.2022

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Liz Tras podnela je ostavku nakon svega 45 na čelu britanske vlade čime je oborili negativni rekord kao predsednica

VELIKA POBEDA ZELENE SALATE! Dobili smo odgovor na goruće pitanje, drama u foto finišu! (VIDEO)

Foto: printscreen

Britanski tabloid Dejli star, koji je bio među pionirima koji su predvideli da Vlada Velike Britanije neće dugo potrajati, svojevremeno je na svom Jutjubu postavio snimak u čijem naslovu stoji pitanje: "Da li Trasova može da traje duže od zelene salate".

 

Danas smo i dobili odgovor, pošto je, kako je Republika već pisala, Trasova kralju Čarlsu podnela ostavku istovremeno napuštaći i mesto lidera Konzervativne partije.

"Zelenu salatu za premijera", "Putin čestitao zelenoj salati", samo su neki od komentara na Jutjubu, koji inače pristižu neslućenom brzinom.

Trasova je oborila neslavni rekord Džordža Kaninga, koji je 1827. godine preminuo u 119. danu svoje vladavine.

Podsetimo, Trasova je pred desetinama okupljenih novinara rekla je da je došla na funkciju u vreme "velike ekonomske i međunarodne nestabilnosti".

- Priznajem... s obzirom na situaciju ne mogu da izvršim mandat za koji me je izabrala Konzervativna partija - navela je ona.

 

 

Tras je imenovana za premijerku 6. septembra, samo dva dana pre nego što je kraljica Elizabeta II preminula posle 70 godina na tronu.

Na mestu šefice britanske vlade nasledila je Borisa Džonsona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading