MASK NASTAVLJA DA ŠOKIRA INTERNET: Nudi predlog za sukob KINE i TAJVANA!

Autor:

Svet

09.10.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Tesle i jedan od najbogatijih ljudi na planeti poznat je po svojim zapaljivim izjavama, a ovoga puta ponudio je predlog za rešavanje sukoba Kine i Tajvana.

MASK NASTAVLJA DA ŠOKIRA INTERNET: Nudi predlog za sukob KINE i TAJVANA!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Ilon Mask ne prestaje svojim objavama da šokira korisnike društvenih mreža, a najnovija izjava direktora Tesle tiče se spora Kine i Tajvana

- Moja preporuka bi bila dase smisli posebna administrativna zona za Tajvan koja bi bila kajnje razumna, ali verovatno ne bi usrećila sve strane- saopštio je Mask.

Američki multimilioner dodao je da bi njegovo rešenje bilo slično, ali kako navodi, na neki način "labavije" od uređenja u Hong Kongu. 

Kina i Tajvan su u sporu od 1949. godine, odnosno od dolaska komunista na vlast u Kini, a zaštitu ostrvskoj zemlji pružaju i Sjedinjene Američke Države.

Reakcija kineske strane

- Želeo bih da se zahvalim Ilonu Masku na njegovom pozivu za mir u Tajvanskom moreuzu i ideji o uspostavljanju posebne administrativne zone za Tajvan. Zapravo, mirno ujedinjenje i "jedna zemlja, dva sistema" su naši glavni principi za rešavanje pitanja Tajvana, ovo je najbolji pristup sprovođenju nacionalnog ujedinjenja- naveo je ambasador Kine u SAD Ćin Gang. 

Razvoj ovakve situacije jako je zanimljiv, uzimajući u obzir da je Mask nedavno predložio i rešenje mirnog završetka sukoba Ukrajine i Rusije, a treba dodati da ovaj predlog američkog biznismena nije usrećio ukrajinski narod. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading