EKSPLOZIJA U ŠKOLI U ŠPANIJI: Bure eksplodiralo, povređeno 15 osoba - neuspešan eksperiment napravio totalni haos (VIDEO)

Autor:

Svet

01.10.2022

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bure tečnog azota eksplodiralo je u neuspešnom hemijskom eksperimentu u Španiji - zbog čega je 15 ljudi, uključujući devetoro dece, hospitalizovano.

EKSPLOZIJA U ŠKOLI U ŠPANIJI: Bure eksplodiralo, povređeno 15 osoba - neuspešan eksperiment napravio totalni haos (VIDEO)

Foto: MUP Srbije

Eksplozija u eksperimentu u Domu kulture u Đironi ostavila je žrtve sa opekotinama, koje su lečene u bolnici Plaka de l'Hospital.

Na snimku se vidi grupa koja se sastoji uglavnom od dece i nekoliko roditelja, koji sa iščekivanjem čekaju da vide eksperiment.


Na događaju, za koji je gradonačelnica Đirone Marta Madrenas rekla da ga je organizovao lokalni univerzitet, organizatori su uzbudili publiku svirajući Uptovn Funk Bruna Marsa i ohrabrujući ih da pogledaju u burad.

Jedno bure se lagano dimi na početku videa.


Jedan čovek sipa nepoznatu supstancu u jedno bure pre nego što ih stave jedno na drugo.

Kraj napetog odbrojavanja od četiri do nule rezultira eksplozijom koja je očigledno mnogo veća od očekivane, eksplodira u gomilu. Ogromni, gusti oblaci belog dima iznenada su se za nekoliko sekundi proširili prema gomili.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading