RUSIJA NEĆE DA VLADA SVETOM: Druge zemlje imaju takve tendencije - nedvosmislena poruka iz Rusije

Autor:

Svet

18.09.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Kina ne teže da budu svetski lideri, ali neke druge zemlje imaju te želje, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TV kanal "Rosija-1“.

RUSIJA NEĆE DA VLADA SVETOM: Druge zemlje imaju takve tendencije - nedvosmislena poruka iz Rusije

Foto: Tanjug/AP

"Jačajući bilateralne odnose, Rusija i Kina ne pretenduju da vladaju celim svetom. Znamo da druge zemlje imaju takvu tendenciju", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe skrenuo pažnju na "apsolutnu sličnost u odnosu [Rusije i Kine] prema raznim vrstama provokativnih akcija, čiji su izvor SAD“. Moskva i Peking se slažu u proceni „neprihvatljivosti takvog destabilizujućeg ponašanja“, dodao je on.

Ruski i kineski predsednici Vladimir Putin i Si Đinping sastali su se na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) a zapadni mediji analizirali su odnose dve sile i došli do zaključka da Si i Putin žele novi svetski poredak na čijem će čelu biti njihove zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Normalac

18.09.2022 13:38

Pa naravno... kada su shvatili da ni istokom Ukrajine ne mogu da vladaju.