PAKAO NA AUTO-PUTU U KINI: Autobus se isprevrtao, 27 mrtvih, dvadesetoro povređenih! MISTERIJA zašto je autobus saobraćao u vreme zabrane(FOTO)

Autor:

Svet

18.09.2022

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva saobraćajna nesreća desila se danas u Kini u okolini Pekinga.

PAKAO NA AUTO-PUTU U KINI: Autobus se isprevrtao, 27 mrtvih, dvadesetoro povređenih! MISTERIJA zašto je autobus saobraćao u vreme zabrane(FOTO)

Foto: pixabay.com

Najmanje 27 ljudi je poginulo, a 20 je povređeno kada se danas prevrnuo autobus na jugozapadu Kine, saopštili su tamošnji mediji.

U autobusu se nalazilo 47 putnika, a povređenima je pružena lekarska pomoć.

Nesreća se dogodila u prefekturi Kiannan - siromašnom, udaljenom i planinskom delu Guizhoua, gde živi nekoliko etničkih manjina, prenosi Independent.

Dve objave na društvenim mrežama, koje je od tada obrisala služba za praćenje Kineske mreže puteva, rekla je da se nesreća dogodila oko 2:40 ujutro (18:40 GMT u subotu), prema snimcima ekrana koji kruže na veb lokaciji sličnom Tviteru.

Korisnici društvenih mreža ljutito su pitali zašto je putnički autobus saobraćao autoputem u ranim jutarnjim satima, kada su mnogi glavni putevi u pokrajini zatvoreni za redovan saobraćaj.

Naime, stotinu naplatnih stanica je zatvoreno u Guidžouu zbog ograničenja Covid-19, a putovanja putnika na duge udaljenosti širom Kine zabranjena su između 2:00 i 5:00 ujutru, prenosi Independent.

Guizhou je usred izbijanja Covida koji je samo u poslednja dva dana zabeležio preko 900 novih infekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading