NAPUSTILA RUSIJU DA BI SE BORILA ZA UKRAJINU: Poginula na frontu kod Hersona!

Autor:

Svet

14.09.2022

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olga Simonova žena koja je napustila Rusiju da bi se borila na strani Ukrajine ubijena je na frontu, a za njom se ljudi opraštaju dirljivim porukama na društvenim mrežama.

NAPUSTILA RUSIJU DA BI SE BORILA ZA UKRAJINU: Poginula na frontu kod Hersona!

Foto: twitter.com/printscreen

Olga Simonova žena koja je napustila Rusiju da bi se borila za Ukrajinu ubijena je na frontu 

Žena koja se odrekla zvgo ruskog državljanstva i prešla na stranu Ukrajine, za koju se borila na frontu, prema izveštavanjima tamošnjih medija, ubijena je.

Olga je imala samo 34 godine i služila je vojsci Ukrajine, tačnije 24. Mehanizovanoj brigadi, a umrla je u utorak u regiji Hersona.

Od Simonove su se mnog ioprostili dirljivim porukama na društvenim mrežama.

Nadimak Simonove bio je Simba, a ona je napustila Rusiju, još 2014. godine, rezignirana Putinovom odlukom da aneksira Krim. Tada se Olga preselila u Kijev i počela da volontira kao bolničarka za ukrajinske vojne snage.

Prema navodima TSN, ona je tako postala prvi strani dobrovoljac u vojsci Ukrajine, koji je dobio državljanstvo služeći vojsci.

Ona je kasnije napredovala do čina narednika i vodila je borbeno vozilo u 24. Mehaničkoj brigadi.

Simonova je branila istočnu regiju Donbasa nakon što je Putin objavio invaziju na Ukrajinu, a njena jedinica je potom prebačena na jug.

Njenu smrt objavila je voditeljka TSN Natalija Nagornaja, koja je rekla da je Simonova bila miljenica novinara.

- Danas se čak i oni koji se stalno kontrolišu plaču. Došla je i borila se za slsobodu. Ne bih se usudila da je nazovem Ruskinjom - napisala je Nagornaja na Fejsbuku.

Nije najjasnije kako je Simonova umrla, ali na Tviteru pišu kako se raznela tokom obavljanja misije pri vojsci Ukrajine.

- Deca su zadojena militarnim patriotizmom od najranijeg doba u Rusiji. Njima se lako manipulisalo. Trebalo je samo da pokažete gde je neprijatelj i usledilo bi potpuno odsustvo zdravorazumskog razmišljanja - govorila je Olga Simonova.

Dok veliki broj Ukrajinaca kači Olgine fotografije uz dirljive natpise, Rusi na Tviteru pišu kako je bila izdajnik koji je napustio svoju zemlju.

Olga Simonova, nacista, izdajnik svoje zemlje, ubijena je tokom sramotne operacije. Ona se borila protiv bataljona svog sopstvenog naroda i tom prilikom je nastradala, tak oda neće to više raditi - samo su neki od komentara o Olginoj pogibiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading