POLAKO SE OSTVARUJU PUTINOVE ZAMISLI: Neprijatelju ne ostavlja prostor za reakciju!

Autor:

Svet

20.08.2022

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi kreću sa serijskom proizvodnjom tzv. "cirkona", hipersoničnih krstarećih projektila poznatih po tome što iznenađuju neprijatelja svojom brzinom i niskim letom.

POLAKO SE OSTVARUJU PUTINOVE ZAMISLI: Neprijatelju ne ostavlja prostor za reakciju!

Foto: prinscreen

Krajem jula, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin kazao je kako će ruska mornarica dobiti hipersonične krstareće projektile "cirkon" narednih nekoliko meseci i kako će područje njihovog razmeštanja zavisiti od ruskim interesima.

Da se njegovi planovi polako ostvaruju, potvrdilo je i rusko ministarstvo odbrane, navodeći da počinje sa masovnom proizvodnjom hipersoničnih krstarećih raketa "cirkon".

Ovu vest obnarodovao je danas ministar odbrane Sergej Šojgu.


- Počinjemo serijsku proizvodnju ''cirkona''. Zapravo, projektil je već stavljen u službu. Sva dokumenta po pitanju ovog oružja biće potpisana ove godine - kazao je Šojgu za TV kanal Rosija-1.

Šojgu je otkrio i da je na forumu Armija-2022 potpisano više ugovora između Ministarstva odbrane Rusije i odbrambenih korporacija u vrednosti od 500 milijardi rubalja (oko 8,4 milijardi dolara) za, između ostalog, isporuku raketnih sistema S-500 i balističkih raketa "Sarmat", dodaje Sputnjik.

- Kada je reč o raketama ''kindžal'', proizvodnja tih projektila će se nastaviti - dodao je ruski ministar.

Ultrabrze ‘hipersonične’ rakete su one koje mogu pogoditi mete bilo gde na Zemlji u roku od sat vremena.

Koristeći najsavremenije tehnologije koje su tek usavršene, ova nova oružja se naplaćuju kao “nezaustavljiva”.

Rekavši da je lansirala svoj hipersonični projektil "kindžal" na, između ostalih ciljeva, skladište oružja u zapadnoj Ukrajini Rusija se nametnula kao prva zemlja koja je ikada testirala ovu vrstu projektila u borbi.

Hipersonična krstareća raketa (HCM), kao što je "cirkon" koja, iako nije brza poput drugog projektila, dizajnirana je da leti niskim letom, ali i velikim brzinama, iznenađujući neprijatelja i dajući mu vrlo malo vremena za reakciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miško

21.08.2022 08:50

Ahahaha