SAD DEMANTUJU ŠOJGUA! Nije tačno da je Rusija uništila 6 sistema HIMARS

Autor:

Svet

03.08.2022

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon je u utorak demantovao tvrdnje Rusije da je od početka sukoba u Ukrajini ruska vojska uništila šest američkih raketnih sistema HIMARS.

SAD DEMANTUJU ŠOJGUA! Nije tačno da je Rusija uništila 6 sistema HIMARS

Foto: Tanjug/AP

U izveštaju agencije Intefaks se navodi da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije izjavio da je Rusija uništila sisteme HIMARS, prenosi Rojters.

- Svesni smo ovih najnovijih tvrdnji ministra Šojgua i one su ponovo očigledno lažne. Ono što se dešava jeste da Ukrajinci koriste sa razarajućom preciznošću i efikasnošću napredne raketne sisteme koje su im SAD, naši saveznici i partneri obezbedili za odbranu od ruske brutalne, zločinačke invazije - rekao je Tod Brisil, vršilac dužnosti portparola Pentagona.

Republika

Foto: Youtube printscreen

 

Šojgu je rekao i da je Rusija od početka sukoba u Ukrajini uništila pet protivbrodskih raketnih sistema Harpun i 33 haubice M777, ali Rojters nije mogao da proveri tačnost tih izveštaja.


Zvaničnici Ukrajine kažu da ukrajinske snage koriste desetak sistema HIMARS, čija su preciznost i veliki domet omogućili Kijevu da smanji nadmoć ruske artiljerije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SVETOZAR

04.08.2022 06:52

Rusija se pripremala veoma dugo za ovu agresiju a pogotovo u propagandnom ratu.Tako da su njihovi agenti po svetu,pogotovo u EU premrezeni