OTKRIVENA "TRAMPOVA KRTICA": Ovaj čovek je osumnjičen da je IZDAO bivšeg predsednika SAD

Autor:

Svet

14.08.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihološkinja Donalda Trampa, Meri Tramp, otkrila je da sumnja na jednu osobu iz okruženja bivšeg predsednika SAD da je dojavio FBI-ju za poverljiva dokumenta.

OTKRIVENA "TRAMPOVA KRTICA": Ovaj čovek je osumnjičen da je IZDAO bivšeg predsednika SAD

Foto: Tanjug/AP

Meri Tramp, psiholog i nećaka Donalda Trampa, sumnja kako je Džared Kušner bio "krtica" koja je dojavila FBI-ju za poverljive dokumente u Mar-a-Lagu, a navodno im je on otkrio i gde tačno treba da ih traže.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Pretres, koji je odobrio glavni državni tužilac Merik Garland, obavljen je u ponedeljak, a cilj mu je bio da zapleni strogo poverljive dokumente koje je bivši američki predsednik držao u spomenutoj rezidenciji na Floridi.

Novinari su pitali Meri Tramp ko bi mogao biti doušnik, a ona je odgovorila: "Teško je izabrati, ali sumnjam na Kušnera, supruga Trampove najstarije kćeri Ivanke", prenosi "Jutarnji list".

Inače, Ivanka i Džared bili su viši savetnici Bele kuće u Trampovoj administraciji.

- Mislim da bi trebalo jako dobro da razmotrimo zašto je Džared dobio dve milijarde dolara i zašto je mesecima ćutio. Treba se zapitati ko bi od upletenih morao prijaviti Donalda kako bi se izvukao iz nevolje ili barem ublažio nevolju u kojoj se nalazi. Zvuči mi kao neko u Džaredovoj poziciji. Ne kažem da je to Džared, ali moglo bi biti - izjavila je Meri Tramp, a prenosi Newsweek.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Ona je to rekla aludirajući na investiciju od dve milijarde dolara koju je Kušner osigurao od Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije šest meseci nakon što je njegovom tastu završio mandat u Beloj kući. Naime, bivši advokat Donalda Trampa, Majkl Koen, takođe je rekao kako je doušnik mogao da bude neko od dece bivšeg predsednika ili njegov zet.

- To je definitivno bio član Trampovog unutrašnjeg kruga. Ne bih se iznenadio kad bih saznao da je to bio Džared ili neko od Donaldove dece - izjavio je u četvrtak Koen.

Drugi su pak nagađali da je Trampov bivši šef kabineta, Mark Medouz, možda dao informacije FBI-ju.

Foto: Tanjug/AP

FBI

Vest da je bivši američki predsednik nepropisno odneo poverljive dokumente u Mar-a-Lago u javnost je procurila početkom februara. Državna uprava za arhive i dokumentaciju (NARA) potvrdila je kako traži 15 kutija s dokumentima. Tramp je tad tvrdio kako je reč o zabuni jer ga je, rekao je, "njegovo osoblje žurno iselilo iz Bele kuće".

Iako su kutije vraćene NARA-i, sumnjalo se da bivši predsednik i dalje na svom posedu drži deo tajnih materijala. Federalni istražitelji počeli su da intervjuišu Trampovo osoblje kako bi utvrdili što je odneseno iz Bele kuće. Sve je rezultovalo sudskim pozivom koji je uručen Trampu krajem maja u kojem se traži da dostavi određene dokumente. On to nije uradio pa su FBI i Ministarstvo pravosuđa odlučili da pretresu imanje bivšeg predsednika.

Tramp je sve komentarisao rečima kako je "racija bila deo prevare i lova na veštice".

- Sarađivao sam s vlastima oko predaje. Kao prvo, sa svega je skinuta oznaka poverljivosti. Drugo, nije trebalo ništa da zaplene. Mogli su to da imaju kad god su hteli bez igranja politike i provale u Mar-a-Lago - objavio je Tramp u petak na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading