Tramp krije tajne o atomskom oružju? Vašington post otkrio kakva su dokumenta tražena u vili Mar-a-Lago

Autor:

Svet

13.08.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agenti FBI tražili su, prilikom pretresa vile na imanju Mar-a-Lago bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, poverljiva dokumenta povezana s nuklearnim oružjem.

Tramp krije tajne o atomskom oružju? Vašington post otkrio kakva su dokumenta tražena u vili Mar-a-Lago

Foto: Tanjug/AP

To tvrdi Vašington post, pozivajući se na dobro upućene izvore, međutim, nije obelodanjeno kakvu vrstu informacija su agenti tačno pokušavali da otkriju. 

- Ministarstvo pravde zatražilo je od istražnog sudije da objavi zapečaćen nalog kojim se odobrava pretres Trampovog imanja da bi javnost saznala više informacija o tome šta su istražitelji tražili - prenosi Rojters.

Podsetimo, pretres Trampove kuće obavljen je u okviru istrage o tome da li je bivši američki predsednik nezakonito uklonio dokumenta iz Bele kuće prilikom napuštanja funkcije 2021. Ministar pravde Merik Garland rekao je da je lično odobrio odluku o pretresu, dodajući da ministarstvo ne donosi lako takve odluke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ubijen napadač na FBI 

Naoružani muškarac koji je pokušao da provali u zgradu FBI u Sinsinatiju u Ohaju, ubijen je tokom bekstva u razmeni vatre s policijom. Identifikovan je kao Riki Šifer (42), a veruje se da je zastupao ekstremno desničarske stavove i branio Donalda Trampa.

Podsetimo, direktor FBI Krostofer Rej dobija pretnje smrću zbog istrage bivšeg lidera SAD. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading