OGLASIO SE ABEOV UBICA! Svet u šoku, otkrio je razlog brutalnog atentata na nekadašnjeg premijera Japana!

Autor: Republika

Svet

08.07.2022

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tetsuja Jamagami je priznao da je ubio bivšeg premijera Japana Šinza Abea, a objasnio je i zašto je to uradio.

OGLASIO SE ABEOV UBICA! Svet u šoku, otkrio je razlog brutalnog atentata na nekadašnjeg premijera Japana!

Foto: Tanjug/AP

Jamagami je istakao da je pucao na Abea jer je verovao da pripada jednoj organizaciji, na koju je bio kivan, saopštila je policija.

Na konferenciji za novinare u bolnici u japanskom gradu Nari, policija je objavila detalje o atentatoru na Abea.

- Nakon što je priveden, osumnjičen je rekao da je Abe povezan sa organizacijom koja mu se zamerila - rekli su iz policije i dodali:

Osmunjičeni je priznao da je ubio bivšeg premijera. Po našim saznanjima, Abe nije pripadnik nikakve organzacije - rekla je japanska policija.

Svetska javnost je sa nestrpljenjem čekala da čuje koji je razlog imao atentator, ali malo ko je očekivao da će razlog za ovaj monstruozni čin biti neka pretpostavka.

Policija je istakla i da je Jamagami bivši pripadnik mornarice, a zločin je izvršio iz improvizovanog pištolja kućne izrade.

Takođe, policija je potvrdila da je u kući atentatora pronađeno još nekoliko komada sličnog oružja. Osumnjičeni je na mesto ubistva stigao vozom, ali ne zna se tačno kada i koliko je dugo bio na tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading