METKE JE PRIMIO U GRUDI I U VRAT! Cure detalji o zločinu koji je šokirao svet, vojni veteran SAM NAPRAVIO ORUŽJE, niko ga nije pretresao! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

08.07.2022

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnjeg japanskog premijera Šinzoa Abea upucao je Tetsuja Jamagami (41) i to iz oružja koje je svima ličilo na igračku, a koje on bez problema doneo na miting.

METKE JE PRIMIO U GRUDI I U VRAT! Cure detalji o zločinu koji je šokirao svet, vojni veteran SAM NAPRAVIO ORUŽJE, niko ga nije pretresao! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Atentat na Šinzo Abea šokirao svet

Tetsuja Jamagami (41), osumnjičeni je atentator na nekadašnjeg japanskog premijera Šinzoa Abea (67), a prema prvim podacima, reč je o vojnom veteranu koji je na nesrećnog zvaničnika tokom govora u gradu Naru u sklopu predizborne kampanje za parlamentarne izbore pucao iz oružja ručne izrade. 

Napadač je uhvaćen na licu mesta i uhapšen, a ubrzo je nekoliko zvaničnika Ministarstva odbrane potvrdilo da je Jamagami radio za Pomorske snage samoodbrane tri godine, do otprilike 2005.

Saopšteno je da je Abe imao svoj bezbednosni tim oko sebe tokom govora, ali je napadač uspeo da izvuče pištolj i puca u njega iz neposredne blizine. Lokalni mediji navode kako Jamagami očigledno nije prošao nikakve bezbednosne provere. 

- Abe je držao govor, a taj muškarac mu je došao s leđa - rekla je jedna mlada žena koja je prisustvovala nemilom događaju. 

Kako je istakla, prvi hitac je zvučao kao igračka.

- Tada bivši premijer nije pao, čuo se samo veliki prasak. Drugi hitac je bio vidljiviji, videla se varnica i dim - dodala je ona i naglasila kako je Abeu odmah pritrčao veliki broj ljudi i počeo da ga oživljava. 

 

Na Tviteru su se pojavile fotografije koje navodno prikazuju oružje korišćeno u pucnjavi. Na prvi pogled reklo bi se da je ono napravljeno od drveta i lepljive trake, a sudeći po zapisima, ubica je skalameriju nosio uz sebe, pri čemu niko nije reagovao. 

 

Pojavile su se i tvrdnje da je ubica neposredno nakon pucnjave ponavljao kako je "morao da ubije bivšeg premijera jer je nezadovoljan". 

Televizija TBS javila je da je Abe upucan u levu stranu grudi, a očigledno i u vrat. Kako su saopštili medicinski zvaničnici, registrovana mu je srčana insuficijencija, što znači da srce ne može dovoljno da pumpa krv i snabdeva ostatak tela neophodnim kiseonikom. U Japanu se, inače, ponekad koristi taj termin da opiše situacije u kojima žrtve više nisu žive, ali pre nego što je zvanično proglašena smrt. Vlada je saopštila da je formirana operativna grupa nakon incidenta.

Premijer Fumio Kišida, koji pripada istoj političkoj stranci kao i Abe, na putu je za Tokio helikopterom iz svoje izborne destinacije Jamagata, na severu Japana. 

- Ovaj događaj je apsolutno neoprostiv. Molim se da Abe preživi - rekao je Kišida nakon kog su se oglasili i mnogi drugi zvaničnici.  

- Svi smo tužni i šokirani zbog ove pucnje - rekao je američki ambasador u Japanu Rahm Emanuel u saopštenju. 

Prema njegovim rečima, vlada SAD i američki narod se mole za dobrobit Abe-sana, njegove porodice i naroda Japana. 

Inače, britanski Dejli mejl navodi da je Abe najverovatnije podlegao povredama.  



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading