ZLOČINAČKA RUKA JE TO URADILA! U jeku rata u Ukrajini, Putin se oglasio o GORUĆEM pitanju u svetu!

Autor: Republika

Svet

08.07.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši japanski premijer Šinzo Abe ubijen je nakon što je na njega atentator pucao tokom govora u gradu Nara.

ZLOČINAČKA RUKA JE TO URADILA! U jeku rata u Ukrajini, Putin se oglasio o GORUĆEM pitanju u svetu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je, izražavajući saučešće povodom smrti bivšeg japanskog premijera Šinzoa Abea, istakao da je zločinačka ruka prekinula život istaknutog političara, koji je mnogo učinio za razvoj dobrosusedskih odnosa Rusije i Japana.

Telegram saučešća objavljen je na sajtu Kremlja.

„Poštovana gospođo Joko Abe i poštovana gospođo Akie Abe, primite najdublje saučešće povodom smrti vašeg sina i supruga Šinzoa Abea... Vama i Vašoj porodici želim snagu i hrabrost pred ovim teškim, nenadoknadivim gubitkom“, navodi se u telegramu koji je Putin uputio Abeovoj majci i supruzi, prenosi Sputnjik.

Kako je Putin naglasio, sa Abeom je održavao stalnu komunikaciju, u okviru koje su u punoj meri došli do izražaja izvrsni lični i profesionalni kvaliteti bivšeg japanskog premijera.

„Svetlo sećanje na ovog izuzetnog čoveka zauvek će ostati u srcima svih koji su ga poznavali“, zaključio je Putin, čija Rusija je 24. februara napala Ukrajinu i od tada traje rat u toj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading