Prvi slučaj MAJMUNSKIH BOGINJA u Poljskoj! EPIDEMIJA SVE BLIŽE SRBIJI!

Autor:

Svet

10.06.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljska je potvrdila prvi slučaj majmunskih boginja, izjavio je ministar zdravlja Adam Njeđelski.

Prvi slučaj MAJMUNSKIH BOGINJA u Poljskoj! EPIDEMIJA SVE BLIŽE SRBIJI!

Foto: youtube.com

Poljska je potvrdila da je registrovala prvi slučaj majmunskih boginja, javila je danas agencija PAP, citirajući ministra zdravlja Adama Njeđelskog.

Kako je izvestila Svetska zdravstvena organizacija (SZO), do sada je prijavljeno više od 1.000 slučajeva majmunskih boginja izvan afričkih zemalja gde se ova bolest inače češće širi, prenosi agencija Rojters.

Slučajevi infekcije virusom majmunskih boginja iznenada su otkriveni u više od 20 zemalja širom sveta, uključujući SAD, Australiju, Ujedinjene Arapske Emirate i još skoro desetak zemalja EU.

Foto: Prinskrin

Majmunske boginje

Portugal je u međuvremenu registrovao 74 slučaja, saopštile su juče zdravstvene vlasti te zemlje, dodajući da su sve infekcije detektovane kod muškaraca, uglavnom mlađih od 40 godina.

Grčka je detektovala prvi slučaj virusnog oboljenja majmunskih boginja kod jednog putnika, pokazuju rezultati inicijalnih testova, saopštila je nacionalna zdravstvena služba.

Pacijent, koji je nedavno putovao u Portugaliju, nalazi se u bolnici i u stabilnom je stanju, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading