Nemački ministar za sankcije Rusiji: Jedinstvo Evropske unije se ruši

Autor:

Svet

29.05.2022

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ministar ekonomije Robert Habek izrazio je zabrinutost da jedinstveni stav Evropske unije o novim sankcijama Rusiji počinje da se ruši.

Nemački ministar za sankcije Rusiji: Jedinstvo Evropske unije se ruši

Foto: Tanjug/AP

Nemački ministar ekonomije Robert Habek izrazio je zabrinutost da jedinstveni stav Evropske unije o novim sankcijama Rusiji počinje da se ruši.

Sledeće nedelje biće održan samit evropskih zemalja na kojem će se razgovarati o daljem paketu sankcija Rusiji, uključujući obustavu uvoza ruske nafte.

- Posle ruskog napada na Ukrajinu, videli smo šta bi se moglo dogoditi ako Evropa bude ujedinjena. Nadam se da će se ovo nastaviti na sutrašnjem samitu. Ali stvari već počinju da se raspadaju - rekao je Habek na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi hrvatski Index. 

Foto: Tanjug/AP

Robert Habek

Mađarska je blokirala predložene sankcije

Najnovije predložene sankcije blokirala je Mađarska, koja nema izlaz na more i na naftne brodove, a 65 odsto njenog uvoza nafte dolazi iz Rusije preko naftovoda Družba.

Budimpešta želi najmanje četiri godine da postane nezavisna od ruske nafte i fondova EU kako bi prilagodila svoje rafinerije za preradu sirove nafte i povećala kapacitet naftovoda sve do Hrvatske.

Francuska je predložila kompromis kojim se naftovod Družba isključuje iz embarga i koji bi uveo sankcije samo na naftu koja se isporučuje tankerima u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading