FINSKA KOČI ULAZAK UKRAJINE U EU: Marin ne želi nikakve izuzetke

Autor:

Svet

28.05.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Helsinki ne pozdravlja ustupke na putu Ukrajine ka Evropskoj uniji, rekla je finska premijerka Sana Marin u intervjuu za portal Ile. „Ne mislim da treba da pravimo izuzetke za Ukrajinu, neophodno je da se ispoštuju kriterijumi”, rekla je Marin.

FINSKA KOČI ULAZAK UKRAJINE U EU: Marin ne želi nikakve izuzetke

Foto: youtube.com/Valtioneuvosto

Dodala je da ne vidi ništa loše u statusu kandidata za Ukrajinu, uz napomenu da takav status ne znači da će ta zemlja „sutra postati članica EU”. „Naravno da će članstvo zahtevati mnogo rada”, poručila je Marin, preneo je Tanjug.

Ranije je premijer Holandije Mark Rute rekao da su male šanse da Ukrajina uskoro dobije status kandidata za članstvo u EU. Slično mišljenje ima i ministar-delegat u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova za evropske poslove Kleman Bon, koji je upozorio da proces pridruživanja Ukrajine EU može trajati 15-20 godina.

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolajenko rekao je ranije da Ukrajina očekuje da u junu dobije status kandidata za pridruživanje Evropskoj uniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading