NOŽEM 20 PUTA IZBO SVEŠTENIKA, A ONDA ISEKAO MONAHINJU! Drama na dan izbora u Francuskoj, napadač vrištao: UBITI MAKRONA!

Autor: Republika

Svet

24.04.2022

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuće krvoproliće odigralo se u Nici, a, prema poslednjim informacijama, otac Kristof je u kritičnom stanju.

NOŽEM 20 PUTA IZBO SVEŠTENIKA, A ONDA ISEKAO MONAHINJU! Drama na dan izbora u Francuskoj, napadač vrištao: UBITI MAKRONA!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Pomahnitali napadač upao je naoružan nožem u crkvu Saint-Pierre-d'Arene u Nici i čak 20 puta izbo oca Kristofa, a zatim ranio i jednu monahinju koja je pokušala da zaštiti sveštenika od čoveka koji je, kako prenosi britanski San, vrištao: "Moramo da ubijemo Makrona“.

Zbog toga se na tlu čitave Francuske policija podigla na noge, budući da se napad dogodio na dan održavanja drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj u kojima se aktuelni lider Emanuel Makron bori za osvajanje drugog mandata. 

Napadač je opisan kao 31-godišnji Francuz, rođen u Frejusu, a optužen je da je jutros u 10 sati po lokalnom vremenu prišao ocu Kristofu i izvršio brutalni napad.

Sveštenika je, kako se navodi, izbo u grudi i u noge, usled čega se nalazi u kritičnom stanju. Sedamdesetdvogodišnja žena, za koju se veruje da je časna sestra, zadobila je ubodne rane na rukama.

Napadač navodno pati od bipolarnog poremećaja. Zasad nema sumnje da se iza napada krije teroristički motiv. 

 


Gradonačelnik Nice Kristijan Estrozi izašao je na lice mesta i naveo na Tviteru da muškarac nije poznat policiji. Otkrio je da je on bio na psihijatrijskoj nezi u bolnici Sainte-Marie i potvrdio da je počinilac uhapšen.

 

Francuski političar Erik Sioti napisao je na Tviteru: "Jutros se dogodio napad u crkvi u Nici. Sveštenik je povređen".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron i Marin Lepen 

Inače, pred današnje glasanje u Francuskoj održana je TV debata između Makrona i njegove protivkandidatkinje Marin Lepen. Duel je bio verski obojen, budući da je predstavnica desničarske nacionalističke opcije, Lepenova, osudila versku odeću, a zatim rekla kako će u slučaju da pobedi na glasanju zasigurno zabraniti nošenje muslimanskih marama na javnim mestima. 

Inače, u odvojenom incidentu na dan izbora, francuska policija blokirala je pristup biračkom mestu u 8. okrugu Pariza nakon otkrivanja potencijalno opasnog paketa.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading