PRVA IZJAVA LE PEN POSLE ZATVARANJA BIRALIŠTA: Dovešću Francusku u red za 5 godina! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.04.2022

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim izlaznim anketama aktuelni predsednik Emanuel Makron i Marin Le Pen će ići u drugi krug predsedničkih izbora koji se održava 24. aprila.

PRVA IZJAVA LE PEN POSLE ZATVARANJA BIRALIŠTA: Dovešću Francusku u red za 5 godina! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen pozvala je večeras "sve koji nisu glasali za Emanuela Makrona" da joj se pridruže, uz obećanje da će dovesti Francusku u red za pet godina.

- Francuski narod mi je dao čast tako što sam se kvalifikovala u drugi krug. Izražavam najiskreniju zahvalnost mojim glasačima. Vidim da se povećala nada kod snaga koje žele oporavak zemlje. Pozivam sve one koji danas nisu glasali za Makrona da nam se priključe - kazala je ona, preneo je "Figaro".

Ona je obećala da će "Francusku da dovede u red za pet godina".

- Obezbediću nacionalnu nezavisnost, kontrolisaću imigraciju i vratiću bezbednost za sve. Ukoliko budem izabrana u drugom krugu biću predsednica celog francuskog naroda - dodala je ona.

Prema prvim izlaznim anketama aktuerlni predsednik Emanuel Makron i Le Pen će ići u drugi krug predsedničkih izbora koji se održava 24. aprila.

Prema prvim procenama francuske agencije Ifop Fidusial u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj Makron je zauzeo prvo mesto sa 28,6 odsto, a za njim sledi Marin Le Pen sa 24,4 odsto glasova, preneo je TF1 anfo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading