NEMAČKOJ PRETE OGRANIČENJA! "Imamo zalihe gasa do JESENI!"

Autor:

Svet

12.04.2022

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnik nemačke federalne mrežne agencije Klaus Muler najavio je kako Nemačka, u slučaju potpunog prekida isporuke ruskog gasa, ima zalihe do kasnog leta ili rane jeseni.

NEMAČKOJ PRETE OGRANIČENJA! "Imamo zalihe gasa do JESENI!"

Foto: pixabay.com/Tanjug/AP

- Postoje tri parametra koja mogu sprečiti krizu s gasom: ako uspemo da smanjimo potrošnju, ako uspemo da dobijemo više gasa, te ako uspemo napuniti skladišta - objasnio je to u intervjuu za nemački list Zeit. 

Pozvao je građane da samoinicijativno smanje potrošnju gasa, jer bi se inače u skorije vreme mogla uvesti ograničenja

- Privatna potrošnja je još uvijek previsoka, no kriza se još u ne održava na taj sektor - kazao je.  Razmatraju se i nekonvencionalni koraci za uštedu gasa, a na meti bi prve mogle biti saune i veliki jednosobni stanovi. 

- Mislim da stalno grejanje sauni i jednosobnih stanova u budućnosti ne bi bilo opravdano - kazao je. 

Podsetimo, u Nemačkoj trenutno vlada medijski pritisak na Vladu da uvede embargo na rusku naftu i gas.

Kako je objasnio dopisnik Večernjeg lista Tomislav Krasnec, Vlada ipak stoji sa strane i ne donosi ishitrene odluke, a kancelar Olaf Šolc tome se nedavno protivio kazavši da bi Nemačku zbog takve odluke mogla zahvatiti duboka recesija s ogromnim gubitkom radnih mesta.

S druge strane, čelnik nemačkog hemijskog giganta BASF-a upozorio je da najvećem evropskom gospodarstvu preti kriza bez presedana ako u potpunosti prekine trgovinu s Rusijom ili zabrani uvoz ruskog gasa i nafte. 

BONUS VDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading