Ukrajinu ubija ORUŽJEM, a njega CINIZMOM! Emanuel Makron se požalio da provodi sate u uzaludnim razgovorima sa PUTINOM! MNOGO NEPRIJATNO!

Autor:

Svet

08.04.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uloga u dijalogu sa ruskim predsednikom je nezahvalna, provodim sate u razgovorima, rekao je Emanuel Makron.

Ukrajinu ubija ORUŽJEM, a njega CINIZMOM! Emanuel Makron se požalio da provodi sate u uzaludnim razgovorima sa PUTINOM! MNOGO NEPRIJATNO!

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron ukazao je na „nezahvalan“ dijalog koji vodi sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom i na njegov „cinizam“, navodeći da je „eksplicitno odbijen“ predlog za humanitarnu operaciju u Marijupolju.

- Uloga u dijalogu sa ruskim predsednikom je nezahvalna, provodim sate u razgovorima. Cinizam je prisutan pri svakom razgovoru, nikad to nije nešto prijatno… ali to je moja dužnost - rekao je Makron sinoć za francuski list Parizjen (Le Parisien).

On je dodao da ne očekuje neko rešenje za rusko-ukrajinski konflikt pre sredine maja ističući da bi dijalog bio koristan radi pripreme „sutrašnjeg mira“.

Makron je rekao da je ruska strana odbila predložene humanitarne koridore za Marijupolj i da moskovske vlasti „biraju ljude“ koje odatle kasnije odvedu u Rusiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Emanuel Makron

 

- Kada Francuska predloži humanitarnu operaciju u Marijupolju i dobije eksplicitno odbijanje ruskog predsednika, bar su stvari tu jasne - rekao je Makron.

On je rekao da je Francuska predložila koridor sa Medjunarodnim Crvenim krstom, da je Rusija odbila, što je, kako je dodao, diplomatski izoluje.

Makron je ovo rekao juče, u vreme kada je Moskva nazvala „apsurdnim“ izjave porptarola francuske vlade Gabrijela Atala o „navodnom nedostatku ruskog odobrenja za evakuaciju civila iz Marijupolja“.

- Ruska strana je spremna da sprovede humanitarne koridore u bilo kom pravcu što je pre moguće i da osigura bezbednu evakuaciju civila - navelo je rusko ministarstvo odbrane.

Ruska vojska i njeni separatistički saveznici drže nedeljama pod opsadom Marijupolj gde nailaze na jak ukrajinski otpor. Humanitarna situacija u tom gradu je katastrofalna prema navodima obe strane i grad je u velikoj meri razoren.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Strahinja

12.05.2022 16:41

Mi provedosmo desetine godina uzaludnih razgovora sa Zapadom i njihovim separatističkim saveznicima.