UDAR NA RUSKE OLIGARHE: Tri beloruske banke isključene iz SWIFT -a

Autor:

Svet

09.03.2022

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stalni predstavnici EU složili su se da prošire sankcije protiv ruskih oligarha i njihovih porodica zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

UDAR NA RUSKE OLIGARHE: Tri beloruske banke isključene iz SWIFT -a

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin se oglasio posle priznanja Donbasa

Stalni predstavnici EU na sastanku stalnih predstavnica u sredu složili su se da prošire sankcije Rusiji, uključujući i mere protiv „ruskih oligarha i njihovih porodica“, navodi se u saopštenju francuske delegacije koja trenutno predsedava Savetom EU.

"Stalni predstavnici odobrili su nove sankcije protiv ruskih zvaničnika, oligarha i njihovih porodica umešanih u rusku agresiju na Ukrajinu", navela je delegacija na Tviteru.


Pored toga, dogovoreno je da se tri beloruske banke isključe iz sistema SWIFT. Takođe je saopšteno da će sankcije uticati na tržište kriptovaluta.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina

 

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima". Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

Prema Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. 

Zapadne zemlje počele su da uvode različite restriktivne mere protiv Rusije, a takođe su proširile sankcije Minsku zbog podrške ruskoj vojnoj specijalnoj operaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading