NOVI PRITISCI NA SRBIJU! Poruka iz UN nas stavlja u tešku situaciju!

Autor:

Svet

02.03.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i šefovi misija država članica EU u Srbiji poručili su da računaju na Srbiju kada je reč o glasanju o Rezoluciji Ujedinjenih nacija o agresiji Rusije protiv ukrajine.

NOVI PRITISCI NA SRBIJU! Poruka iz UN nas stavlja u tešku situaciju!

Foto: youtube.com/28. Jun

Generalna skupština UN glasaće danas o rezoluciji UN o agresiji Rusije protiv Ukrajine. 

- Svaki glas je važan. Svaki glas se računa. A mi računamo na Srbiju - piše u zajedničkom autorskom tekstu Žiorfrea i šefova misija članica EU u Srbiji, objavljenom u Kuriru.

- Srbija je deo te međunarodne zajednice i država kandidat za članstvo u EU. Deo pristupanja Uniji je puna usklađenost sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom - navodi se u tekstu. 

Žiofre je ukazao i na to da se nalazimo na prekretnici evropske istorije i da je neophodno donositi i malo teže odluke, te da je dobro staviti zajedničke interese iznad nacionalnih, jer je u ovom slučaju upravo zajednilki interes i nacionalni interes.

EU daje punu podršku nezavisnosti i suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, ističe, i dodaje da Rusija mora odmah prekinuti vojnu akciju i da povuče svoje snage i vojnu opremu sa cele teritorije Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branka Met

02.03.2022 15:02

"EU računa na Srbiju, jer je svaki glas u UN važan i računa se". Da li je do sada Srbija mogla da računa na EU? Čime je EU zadužila Srbiju da računa na njn glas - možda bombardovanjem 1999. ili konstantnim ucenjivanjima, osudama u izveštajima, stajanjem na stranu Albanaca i nedostatkom želje da se reši problem Kosmeta po međunarodnom pravu i pravdi, odugovlačenjem prijema u EU...

Odgovori 10 0