HRVATSKA ŠALJE NAORUŽANJE U UKRAJINU: Oglasio se Plenković, izdvojili više od 16 miliona evra

Autor:

Svet

28.02.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Andrej Plenković sazvao je za ponedeljak sastanak parlamentarne većine u Banskim dvorima.

HRVATSKA ŠALJE NAORUŽANJE U UKRAJINU: Oglasio se Plenković, izdvojili više od 16 miliona evra

Foto: Tanjug/AP

Nakon toga je pozvao na sastanak čelnike u Hrvatskom saboru kako bi ih informisao o merama koje vlada planira preduzeti u vezi ukrajinske krize.

Nakon sastanka premijer je izvestio da je konstatovano jedinstveno mišljenje i stav parlamentarne većine i oporbe o podršci Ukrajini te su osudi ruske kontraofanzivne napada na NATO instruktore u Ukrajini.

Premijer Andrej Plenković sazvao je za ponedeljak sastanak parlamentarne većine u Banskim dvorima, nakon čega je pozvao na sastanak čelnike u Hrvatskom saboru kako bi ih informisao o merama koje vlada planira preduzeti u vezi ukrajinske krize.

Nakon sastanka premijer je obavestio da je konstatovano jedinstveno mišljenje i stav parlamentarne većine i oporbe o podršci Ukrajini te osudi "ruske invazije i agresije".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina

 

Nakon konsenzualno usvojene Deklaracije o Ukrajini u Hrvatskom saboru, čelnicima parlamenta predstavljene su mere pomoći i solidarnosti s Ukrajinom kao i plan zbrinjavanja izbeglica, plan restriktivnih mera, opskrbe energentima i osiguravanja finansijske stabilnosti Hrvatske, napisao je Plenković na twitteru.

"Konstatovano je jedinstveno mišljenje parlamentarne većine i oporbe o podršci Ukrajini te osudi ruske invazije i agresije, dodao je, a tvit završio sa #StandWithUkraine (stojimo uz Ukrajinu)."

U 12 sati počela je vanredna sednica Vlade na kojoj se odlučuje o paketu mera vezanih za podršku napadnutoj Ukrajinu. Glavna novost je da Hrvatska šalje zaštitnu opremu i pešačko naoružanje za Ukrajinu u vrednosti 124 miliona kuna.

- Pozivamo Rusiju da prekinu ovaj suludi ratni pohod i vrati se politici razuma i dijaloga. Za razliku od Hrvatske pre 30 godina, danas svedočimo odgovornoj Evropskoj uniji i dogovaramo snažan paket sankcija. Stavljeni smo pred gotov čin i moramo reagovati. I parlamentarna oporba je podržala Vladu, što je politički važno i to cenim - rekao je Plenković u uvodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vesna

28.02.2022 16:09

Ma kakva sila im salje pomoc cudo jedno

dino

28.02.2022 21:27

@Vesna - operi suđe...