POČINJU RAZGOVORI UKRAJINACA I RUSA! Iz Kijeva tvrde: Moguć je mir!

Autor: Republika

Svet

27.02.2022

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama, dve strane su pristale da se pregovori održe na prelaznom punktu Aleksandrovka - Viljča.

POČINJU RAZGOVORI UKRAJINACA I RUSA! Iz Kijeva tvrde: Moguć je mir!

Foto: Tanjug/AP

Počinju pregovori između Ukrajine i Rusije kako bi se stalo na put zastrašujućem ratu na tlu bivše republike SSSR. 

To je potvrdio i ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavivši da ne isključuje mogućnost da rezultat pregovora sa zvaničnom Moskvom bude mir. On je, međutim, naglasio da nema govora o „kapitulaciji“ Kijeva.

On tvrdi da je Rusija prvobitno odbijala razgovore, nakon čega ih je zahtevala, ali uz uslove, a sada je, kako je naveo, nakon niza evidentnih vojnih neuspeha tokom intervencije, odustala i od uslova.

- To je velika pobeda - poručio je Kuleba

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dmitro Kuleba 

Jedan element pregovora, naveo je Kuleba, je belorusko pristajanje da neće koristiti vojnu silu protiv Ukrajine "od sada pa sve do okončanja pregovora".

Kuleba je na konferenciji za medije zvučao optimistično, uveravajući novinare da će Ukrajinci "pobediti".

- Ovo je Putinov rat protiv ukrajinskog naroda. Mi smo odlučni da porazimo Rusiji, na isti način na koji smo porazili i prethodno evropsko čudovište pre 80 godina - rekao je Kuleba aludirajući na nacističku Nemačku.

Naveo je i da bi nuklearni napad na Ukrajinu bio katastrofa, ali da čak ni to ne bi uništilo ukrajinski duh.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin 

Istovremeno, zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Jevgenij Jenjin rekao je da će se razgovori održati u ponedeljak ujutru, što prenosi CNN.   

Kako je otkriveno, za mesto za pregovore Rusije i Ukrajine izabran je prelazni punkt Aleksandrovka - Viljča, prenosi beloruski Sputnjik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vrs

27.02.2022 23:22

Ti bolje nauci istoriju njemc e nist evi porazili vec ste ih s a cvijecem docekali.. a crvena armija-Rusi su ih pobjedili..