PRED KIJEVOM RAZNESEN KONVOJ ČEČENA? Zapadni mediji tvrde da je ubijen i general: "Tušajev se neće vratiti kući"!

Autor:

Svet

27.02.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čečenski borci, koji su pre dva dana navodno poslati da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i druge ukrajinske političare, ubijeni su u sačekuši pred Kijevom, tvrde mnogobrojni zapadni mediji.

PRED KIJEVOM RAZNESEN KONVOJ ČEČENA? Zapadni mediji tvrde da je ubijen i general: "Tušajev se neće vratiti kući"!

Foto: Prinskrin

Grupa od 56 čečenskih boraca, koji su pre dva dana, kako se tvrdi, poslati da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i druge političare bivše republike SSSR, navodno su ubijeni u sačekuši pred Kijevom. 

Među njima je, piše britanski San, i general Magomed Tušajev. To je prvi na Tviteru objavio bivši ambasador Ukrajine u Austriji, Oleksandr Šerba (51). Njegov komentar su ubrzo preneli i mnogobrojni zapadni mediji, ističući kako je Tušajev raznesen u konvoju koji je prevozio ogromne količine nafte spremne da se zapale neki od ključnih elemenata kijevske infrastrukture.

Iako nije bilo zvanične potvrde te informacije, na Tviteru su počeli da se ređaju komentari o navodnoj pogibiji, pri čemu je jedan korisnik naveo i da je smrt Čečena potvrdilo ukrajinsko Ministarstvo odbrane.        

 

- Ruski general iz Čečenije Magomed Tušajev neće se vratiti kući iz Ukrajine. Što si izgubio u Ukrajini, Magomed, ha? Rusijo, odlazi kući. Zaustavite Rusiju, Ukrajina je napadnuta - napisao je Šerba u tvitu.

Prema izvorima Kanala 24, ukrajinska vojska digla je u vazduh ešalon od 56 ruskih tankova nafte među kojima je bio i ubijeni general Magomed Tušajev, zapovednik 141. motorizirane brigade ruske čečenske garde, elitnih snaga čečenskog šefa države Ramzana Kadirova.

Inače, tokom današnjeg dana su pojedini alternativni mediji objavili kako je u Ukrajini ubijen i čečenski lider Ramzan Kadirov, ali je ta vest odmah demantovana.  

Više o situaciji u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Nikola

02.03.2022 15:20

Rest in piss

Truth

04.03.2022 07:54

That is lie !!! Magomed is smart, brave and good man. Hi is alive. He and his army stay in border and looking things in Ukraine. Wait for signal. Magomed army is too hard for Ukraine neonacist..

Gramat

06.03.2022 09:29

U civilizovanim društvima kaže se ,,zaseda”. U kriminalizovanim društvima kaže se ,,sačekuša”. Birajte gde ste i gde želite da budete.

Tigar 92

15.03.2022 06:45

@Gramat - za Gramat ili navlakuša