PREMIJER ZLOSTAVLJAO ŽENU I ĆERKU! Obelodanjeni stravični detalji iz života nasilnika koji je izabran da vodi državu, SUPRUGA JE U MUKAMA UMRLA!

Autor: Republika

Svet

07.02.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hektor Valer je samo nekoliko dana nakon što je stupio na dužnost premijera bio primoran da odstupi zbog isplivavanja izveštaja o brutalnom porodičnom nasilju.

PREMIJER ZLOSTAVLJAO ŽENU I ĆERKU! Obelodanjeni stravični detalji iz života nasilnika koji je izabran da vodi državu, SUPRUGA JE U MUKAMA UMRLA!

Foto: youtube.com/printscreen

Hektor Valer optužen za najmonstruozniji napad

Zastrašujući detalji iz života peruanskog premijera Hektora Valera obelodanjeni su samo četiri dana nakon što je stupio na dužnost čelnika vlade te male latinoameričke zemlje, zbog čega je saopštio da će se povući sa funkcije. 

Valer je, naime, optužen da je godinama brutalno tukao suprugu, koja je u međuvremenu preminula, kao i njihovu zajedničku ćerku  

Još u petak, svega tri dana nakon što je potvrđen Valerov dolazak na čelo vlade, predsednik Perua Pedro Kastiljo najavio je da izvršnoj vlasti, suočenoj s velikim skandalom, sledi preslagavanje, ali detalji još nisu poznati. Za njega je to veliki problem jer se radi o četvrtoj vladi koju mora da imenuje u svega šest meseci, a zemlja tone u političku krizu, pa mnogi misle kako je došlo vreme da se i taj bivši učitelj povuče s predsedničke dužnosti.

Britanski Gardijan ističe da je Valer ostavku najavio veoma ljutit. Rekao je da je ona iznuđena optužbama za koje tvrdi ada su laži.

- Dao sam sopstvenu krv kako bih podupro stvaranje ove vlade - kazao je on u obraćanju koje su neki ocenili patetičnim, a neki čak i emotivnim. 

U utorak, nedugo nakon što je imenovan na premijersko mesto, u javnost su isplivali policijski izveštaji iz 2016. prema kojima su ga ćerka i supruga optužile za porodično nasilje. U jednom dokumentu njegova danas 29-godišnja naslednica tvrdi da ju je otac više puta šamarao i udarao pesnicama i da ju je vukao za kosu. To je izazvalo bes ženskih aktivistkinja, a čak su i tri njegova ministra zatražila da ode s fukncije. Stvar su dodatno podgrejali medijski napisi da je u međuvremenu preminula njegova supruga, koja je muke odnela u grob. 

Valer je negirao sve optužbe i rekao da su izveštaji lažirani.

 

 

Gardijan podsjeća kako peruanski ustav nalaže da se, u slučaju ostavke premijera, moraju povući i svi drugi članovi kabineta sve dok se ne pronađe naslednik i potvrdi novi tim ministara. Takođe, napominje se da je Valer poznat kao ultrakonzervativni političar koji se, primera radi, borio protiv seksualnog vaspitanja u školama i ima istoriju seksističkih komentara, a u politiku je ušao kroz desnicu pre nego što je počeo davati podršku Kastilju, pripadniku leve marksističko-lenjinističke stranke Peru Libre.

 

 

Međutim, i Kastiljo se u poslednje vreme okreće desnici. Tako je počeo da ističe stavove protiv prava LGBT osoba, kao i prava na pobačaj i seksualnog obrazovanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading