IZGLEDAO MU ISKRIVLJENO, PA GA ISEKAO: Mladić pod dejstvom kanabisa odstranio svoj ponos

Autor:

Svet

02.02.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (23) sa Tajlanda makazama je uspeo da odreže svoj penis tokom zastrašujuće psihotične epizode uzrokovane konzumiranjem kanabisa.

IZGLEDAO MU ISKRIVLJENO, PA GA ISEKAO: Mladić pod dejstvom kanabisa odstranio svoj ponos

Foto: printskrin

Džon se slikao

Neidentifikovani mladić je uoči samoranjavanja na tri meseca bio prekinuo da konzumira marihuanu, koju je prethodno dve godine aktivno konzumirao. Kobnog dana je iz bonga popušio dva grama marihuane.

Dva sata nakon što je prvi put nakon nekoliko meseci konzumirao opojnu supstancu, dobio je bolnu erekciju koja nije bila povezana s bilo kakvom seksualnom stimulacijom, što može biti nuspojava pušenja kanabisa. Tokom halucinacije, muškarac je postao paranoičan jer mu je glava penisa izgledala "iskrivljeno" dok je pokušavao da identifikuje izvor bola.

U pokušaju da se reši bola, mladić je odlučio da makazama odreže kožu svog penisa pre nego što ga je potpuno amputirao, ostavljajući patrljak od dva centimetra i razderotinu od pet centimetra u skrotumu.

Mediji pišu da je potom dva sata čekao da potraži lekarsku pomoć, na koju se i odlučio jer nije mogao da zaustavi krvarenje.

Lekari su želeli da ponovo spoje mladićev penis, ali je bio oštećen i prekriven mravima kada su ga pronašli.

Govoreći o ovom slučaju za Journal of Medical Case Reports, Dr Thirapon Tangsuvanaruk rekao je da lekari nisu uspeli da spasu polni organ nesrećnog muškarca.

- Penis se smatrao previše prljavim i krhkim za rekonstrukciju. Amputirani distalni deo penisa bio je kontaminiran mravima i imao je krhke dorzalne vene - rekao je lekar, prenosi Telegraf.rs.

Nakon operacije, čišćenja rane i zaustavljanja krvarenja, s muškarcem je razgovarao i psihijatar koji je zaključio da je muškarac "koherentan, ali s ograničenim emocionalnim rasponom".

Testovi urina uzeti od muškarca potvrdili su prisutnost THC-a, psihoaktivne hemikalije u kanabisu koja je odgovorna za osećaj "napetosti".

Stručnjaci smatraju da nesrećni mladić pre nesreće nije bio suicidalan i ustanovili su da pati od psihotičnog poremećaja uzrokovanog supstancama.

Nakon dvonedeljnog boravka u bolnici muškarac je mogao da mokri u sedećem položaju, a halucinacije su prestale.

Doktor Tangsuvanaruk je istakao da planirana operacija za produženje preostalog penisa muškarca nije uspela jer se pacijent odselio.

Iako izvor bola kod pacijenta ostaje misterija, dr Tangsuvanaruk je rekao da je to možda bio slučaj prijapizma, bolne erekcije koja traje duže od četiri sata. Međutim, doktor je takođe rekao da je službena dijagnoza prijapizma u slučaju ovog pacijenta nemoguća zbog samoamputacije pre isteka 4 sata.

Psihoza izazvana kanabisom poznata je potencijalna nuspojava upotrebe droge, iako je samogenitalno sakaćenje kao rezultat retko.

Korišćenje kanabisa može da prouzrokuje blage halucinacije, kao i osećaj teskobe, ali to obično nije psihoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading