SNEG OKOVAO EVROPU, U KANADI BEZ STRUJE: U Beču haos u saobraćaju, u Sloveniji napadalo 80 centimetara snega

Autor:

Svet

14.12.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mećava koja tutnji Evropom napravila je mnogo problema u saobraćaju, snabdijevanju strujom, a veliki broj stabala je srušeno.

SNEG OKOVAO EVROPU, U KANADI BEZ STRUJE: U Beču haos u saobraćaju, u Sloveniji napadalo 80 centimetara snega

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Tako su jake sježne padavine od ranih jutarnjih sati zahvatile celu Austriju. Napravile su velike probleme u saobraćaju.

Jedan autobus je u Beču proklizao i udario u stub, a tom prilikom povređeno je devet osoba, od kojih jedna teže. U drugim delovima Austrije brojni kamioni su proklizali i preprečili se na auto-putu, zbog čega je saobraćaj otežan.

Bilo je i više saobraćajnih udesa širom zemlje, koja je potpuno pod snegom. U Beču se očekuju rekordne snežne padavine.

Deo Slovenije bez struje

Dobar deo Slovenije je zavejan, a u selu Rateče, na krajnjem severozapadu, formirao se snežni pokrivač viši od 80 centimetara.

Zbog snežnih padavina snabdevanje strujom u pojedinim delovima Koruške i Štajerske je prekinuto, a došlo je i do problema u saobraćaju.

U Gorenjskoj oblasti je od srede uveče do jutros palo između 15 i 40 centimetara snega, na području Bohinja oko 30 centimetara snega.

U Kanadi bez struje

Ekstremni vetrovi pogodili su kanadsku provinciju Ontario i ostavili bez struje više od 280.000 domaćinstava i preduzeća, saopštila je lokalna elektrodistributivna komunalna kompanija Hidro 1.

Kompanija koja snabdeva strujom oko 1,4 miliona kupaca širom pokrajine, saopštila je da očekuje još prekida dok se vetar ne smiri, prenosi Rojters.

"Hidro 1 očekuje da će kupci u najteže pogođenim oblastima ostati bez struje preko noći, među njima i potrošači u južnom, centralnom i istočnom Ontariju", navodi se u saopštenju kompanije.

Potvrđeno je da je prijavljena značajna šteta, uključujući polomljene stubove, srušeno drveće i otežanu prohodnost na putevima.

Iako je distribucija struje obnovljena za 78.000 potrošača, njih oko 210.000 do daljeg ostaje bez električne energije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading