NATO PODVIO REP: Nakon pretnji, Alijansa uputila Rusiji molbu da smanji vojno prisustvo na ukrajinskoj granici!

Autor:

Svet

27.11.2021

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Moskvu na deeskalaciju na rusko-ukrajinskoj granici uz ocenu da je Alijansa i dalje otvorena za saradnju sa Rusijom.

NATO PODVIO REP: Nakon pretnji, Alijansa uputila Rusiji molbu da smanji vojno prisustvo na ukrajinskoj granici!

Foto: Tanjug/AP

Ovaj poziv Moskvi usledio je samo jedan dan nakon što je Stoltenberg upozorio Moskvu da bi svaka upotreba sile protiv Ukrajine imala posledice i cenu za Rusiju.

- Dovlačenje ruskih trupa na granicu sa Ukrajinom nije samo blef. Ovo se događa već drugi put za godinu dana - kazao je Stoltenberg.

Takođe je rekao i da kada je napetost visoka, dijalog igra najvažniju ulogu.

- Ne mogu da predviđam kakve su namere Moskve. Međutim, videli smo da je Rusija već koristila silu protiv svojih komšija - kazao je, prenosi Sputnjik.

Stoltenberg je dodao i to da je NATO spreman da pruži Ukrajini svu neophodnu podršku kako bi se odbranila od te "agresije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

28.11.2021 17:43

Kauboji nije ovo neki divlji grad na divljem zapadu kada šerif određuje koji stranac je nepoželjean....Vi ste toliko drčni da Rusima zapovedate gde će razmeštati svoju vojsku i gde će da imaju vojne vežbe. Ostavite se Rusa i nemo' da na "Beloj kući" zaviori ruska zastava kao ona 1945 na Reistagu usred Berlina !