KREMLJ PROKOMENTARISAO "RUSKU INVAZIJU NA UKRAJINU": Zapad veštački raspiruje histeriju, biće OZBILJNIH posledica!

Autor:

Svet

21.11.2021

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zapad veštački raspiruje histeriju time što upozorava na moguću pripremu ruske "invazije" na Ukrajinu, Kremlj ne isključuje pokušaje provokacija u cilju opravdanja navoda zapadnih zemalja, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

KREMLJ PROKOMENTARISAO "RUSKU INVAZIJU NA UKRAJINU": Zapad veštački raspiruje histeriju, biće OZBILJNIH posledica!

Foto: Tanjug/AP

- Oni koji su svoje Oružane snage doveli iz inostranstva nas optužuju za neku neobičnu vojnu aktivnost na našoj teritoriji. Odnosno, Sjedinjene Američke Države. Pa, to nije sasvim logično, niti sasvim pristojno - dodao je.

Na pitanje šta je cilj Kijeva u izjavama o "posledicama" po Rusiju u slučaju navodne invazije na Ukrajinu, Peskov je odgovorio da "Ukrajina, najverovatnije, preduzima još jedan pokušaj da započne vojno rešenje sopstvenog problema i da sebi samoj i svima u Evropi izazove još jednu nesreću".

To je ono što Ukrajina traži, ocenio je portparol.

Prema njegovom mišljenju, Kijev "to najverovatnije pokušava, skrivajući se upravo iza onih vežbi NATO-a, brodova NATO-a u Crnom moru - američkih i britanskih vojnika u regionu, kojih je sve više".

- To je ono čemu Ukrajina teži. I ovo je, naravno, srceparajuća slika, zato što će izazvati najteže, najozbiljnije posledice - naglasio je Peskov, prenosi Sputnjik.

Postoji izlaz iz napete situacije

Govoreći o aktivnostima koje je potrebno preduzeti da bi se rešila trenutna napeta situacija, portparol ruskog predsednika je napomenuo da "postoji izlaz".

- NATO mora da prestane sa provokacijama u blizini naših granica i da prestane da pomera svoju političku i vojnu infrastrukturu ka našim granicama. SAD i njeni saveznici moraju da prestanu da koncentrišu vojnu pesnicu na našim granicama - zaključio je Peskov, dodajući da "naravno, zemlje Alijanse moraju da prestanu da pumpaju Ukrajinu savremenim oružjem, inspirišući time Kijev na sumanute akcije".

Prema pisanju američkog lista Njujork tajms, predstavnici američkih obaveštajnih službi upozorili su američke saveznike da je ostalo malo vremena da se stane na put eventualnoj "ofanzivi" Rusije na Ukrajinu.

Ranije je komandant vojske za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine Grigorij Galan izjavio da je u Ukrajini potrebno da svaka oblast bude spremna za "invaziju Rusije".

S tim u vezi, prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov naglasio je da Rusija ne planira nikoga da napada, kao i da sama Ukrajina pod uticajem NATO-a, i pre svega SAD, može da isprovocira vojni konflikt sa Moskvom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading