ČETIRI ZNAKA DA SE PRIBLIŽAVA VELIKI RAT! Evo gde možemo očekivati da najpre pukne!

Autor:

Svet

13.11.2021

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski politički ekspert Jevgenij Satanovski naveo je četiri znaka približavanja velikog rata u koji će biti uvučene SAD, Rusija i Ukrajina.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

 

Analitičar je naglasio da je vreme da Moskva prestane da se ograničava na razgovore i da konačno nešto uradi. Satanovski je u svom Telegram kanalu Armagedonič naveo četiri znaka približavanja rata u Donbasu.

Prvi znak: poziv američkog Kongresa predsedniku Džo Bajdenu da udari na jugoistok Ukrajine. Vašington predlaže da se to uradi direktno ili pružanjem oružja ukrajinskoj vojsci i operativnim obaveštajnim informacijama koje će Kijevu omogućiti da silom preuzme kontrolu nad teritorijom Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Drugi znak, koji je politikolog primetio, su izjave bez presedana američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Šef Stejt departmenta optužio je Rusiju za zaoštravanje situacije na jugoistoku Ukrajine. I to je učinjeno u pozadini trećeg i četvrtog znaka približavanja rata: Oružane snage Ukrajine počele su da koriste jurišne bespilotne letelice Bajraktar ​​TB2 protiv LPNR, a Sjedinjene Države su izvršile provokaciju ratnih brodova i aviona u Crnom moru.

- Postavlja se pitanje: da li će Moskva konačno nešto preduzeti, ili će se, kao i obično, ograničiti na razgovor?. U međuvremenu, Ukrajina jača svoje snage, trupe zemalja NATO-a na postsovjetskom prostoru osećaju se kao kod kuće i redovno izvode manevre, očigledno uvežbavajući rat protiv Rusije, uključujući i nuklearni - napisao je on.

Ekspert smatra da će u slučaju rata protiv Rusije biti formiran čitav savez: Ukrajina, Gruzija i, moguće, Azerbejdžan. Ove zemlje će formalno ostati van NATO-a, ali će u stvari biti njegov punopravni deo. Oni već vrše borbenu koordinaciju sa trupama Alijanse.

- Šta ćemo da odgovorimo? Veoma uznemirujuće. Veoma - rekao je Jevgenij Satanovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slobodan Basic

28.11.2021 05:59

Nije se smelo dozvoliti uopšte prilaz granicama Ruske federacije.Bilo je mogućnosti .Postoji rešenje.Dali je pametno a sigurno nije postaviti Električne mreže duž granica ako uđu pustiti struju i pretvoriti ih u ugalj.Znam da to nije humano ali mora se uraditi jel ako pukne sva pravila padaju u vodu .Jel oni nisu nagomilali trupe džabe već da Rusiju porobe.Ili drugo rešenje napraviti cunami u SAD.Ili gađati zarstevulkana u sad.Ispada da ovo nije dobro ali šta drugo.Ako krenu nuklearne bombe nestaće svi još gore.