ZAKUVAVA SE! Haos na granici Poljske i Belorusije! POLJACI DIGLI CELU VAZDUHOPLOVNU DIVIZIJU NA MIGRANTE! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

08.11.2021

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljska je optužila Belorusiju da je u ponedeljak pokušala da izazove veliku konfrontaciju jer se na video snimcima vide stotine migranata kako idu ka poljskoj granici, a neki pokušavaju da probiju ogradu koristeći lopatice i druge predmete.

Republika

Foto: Printskrin

Haos na granici Belorusije i Poljske

 

Na tviteru su se pojavili i snimci kako poljski graničari pucaju u vazduh kako bi zaustavili migrante.

Evropska unija, kojoj pripadaju i Poljska i Litvanija, optužuje Minsk da ohrabruje migrante sa Bliskog istoka i Afrike da pređu u EU preko Belorusije, kao oblik hibridnog rata u znak osvete za zapadne sankcije vladi predsednika Aleksandra Lukašenka zbog ljudskih prava. zloupotrebe.

 

Poljska je saopštila da je izdržala prve pokušaje migranata u ponedeljak da silom pređu granicu.

 

Na snimku koji su distribuirale poljske vlasti vidi se kako jedan muškarac seče deo ograde od bodljikave žice, drugi napada ogradu lopatom, dok je poljski vojnik prskao neidentifikovanu supstancu iz konzerve.

Na ranijem video snimku, koji je podelio beloruski blogerski servis NEKSTA, migranti koji nose ruksake i nose zimsku odeću viđeni su kako hodaju pored glavnog puta. Drugi video snimci prikazuju velike grupe migranata kako sede pored puta i koje prate naoružani ljudi obučeni u kaki uniformu.

 

- Belorusija želi da izazove veliki incident, po mogućnosti sa ispaljenim hicima i žrtvama. Prema izveštajima medija, spremaju veliku provokaciju u blizini Kuznice Bjalostočke, da će biti pokušaja masovnog graničnog prelaza - rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Pjotr Vavržik poljskom javnom radiju.

 

Litvanija je takođe saopštila da pomera dodatne trupe na granicu kako bi se pripremila za mogući porast prelazaka migranata. Letonija je rekla da je situacija "alarmantna".

Lukašenkova vlada je više puta poricala da je proizvela migrantsku krizu, okrivljujući Zapad za prelaze i tretman migranata.

Beloruski državni komitet za granicu potvrdio je u ponedeljak da se mnoge izbeglice kreću ka poljskoj granici, ali je rekao da Varšava zauzima „nehuman stav“.

Poljska je stacionirala više od 12.000 vojnika na granici, rekao je njen ministar odbrane, dok je delio snimke migranata okupljenih na beloruskoj strani iz vazduha.

- Oni bacaju stabla drveća na ogradu kako bi smanjili visinu ove ograde da bi je probili - rekla je Katažina Zdanovic - portparolka poljskih graničnih straža u toj oblasti, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Linda

08.11.2021 21:05

Tako treba. Tu se brani Evropa kakva je nekad bila, brani se hriscanstvo. A ne kao u Srbiji BiH, Makedoniji, dobiju smestaj, odecu, obucu, zdravstvenu zastitu, pola ih Isilovci, nose nozeve, pljackaju nas narod, negde i ubijaju a Evropa salje za njih pare da tu i ostanu. A pare se pokradu i eto lepote. Vracati bagru.

Stevo

09.11.2021 14:20

@Linda - Gospodjo Linda Kako su ti Avganistanci i ostali dospeli do Belorusije? Da nisu mozda leteli kao laste selice. Valjda geografiju znamo. Neko ih je dopremio preko Ukrajine da ih uvali Lukasenku, a on ih je pitao sta oni zele. Ici u Nemacku i Francusku, u zemlje koje su se potrudile bombama i raketama ubijati u njihovoj domovini ljude i tako ih rasterati sto iz Avganistana, Sirije, Iraka itd. Dakle, oni hoce preko Poljske,,sukob je izmedju poljskih vlastodrzackih SS odreda koji cuvaju eevropsku tvrdjavu od nepozeljnih. Slicno su poljski gubari radili u Drugom sv ratu kada su pomagali nemackim SSovcima da potamane Jevreje..uvek se prica i krivi Nemce,,a to sto je domaca gamad Poljaka, Madjara, Hrvata i sl u njihovim zemljama pomagala istrebljivati Jevreje to se pokkusava revizionisticki sakrivati. Ako su vec tako humani kakvim se predstavljaju neka poljski slugani americke intervencionisticke politike sirom sveta prime ove izgladnele migrante, ta novembar je hladan u tim predelima, neka ih nahrane, odjenu i isprate to njihovee pozeljne destinacije -Eldorada Nemacke...a ne da preterr nekim ratom,,,cuj rat a siromasni migranti na njihovim granicama,,pa sa kim poljski filistri misle ratovati??

Jovan

09.11.2021 20:01

Pa ovi što na njih pucaju su im dizali revolucije pa neka ih prime. Nemcima su potrebni obrazovani i njih ne vraćaju, a Rome i izbeglice ne žele.

Jovan

09.11.2021 20:01

Pa ovi što na njih pucaju su im dizali revolucije pa neka ih prime. Nemcima su potrebni obrazovani i njih ne vraćaju, a Rome i izbeglice ne žele.